Οι δανειστές μένουν στην Αθήνα τουλάχιστον ως τη Δευτέρα

Οι δανειστές μένουν στην Αθήνα τουλάχιστον ως τη Δευτέρα

Γιατί η Βελκουλέσκου ήθελε να φύγει μετά το επεισόδιο με Τσακαλώτο

Οι δανειστές μένουν στην Αθήνα τουλάχιστον ως τη Δευτέρα
Οι εκπρόσωποι των δανειστών μένουν τελικά στην Αθήνα τουλάχιστον ως τη Δευτέρα προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση, όπως ανέφεραν ανώτατες κυβερνητικές πηγές στο περιθώριο του οικονομικού φόρουμ στους Δελφούς.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι πέτυχε η διαχείριση της κρίσης που ξέσπασε την Τρίτη, όταν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος διαφώνησε με την εκπρόσωπο του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου και οι συνομιλίες διακόπηκαν.

Μετά το επεισόδιο, κυκλοφόρησαν πληροφορίες ότι η κυρία Βελκουλέσκου εξέταζε σοβαρά το ενδεχόμενο να αποχωρήσει εσπευσμένα από την Ελλάδα, ήδη από σήμερα Παρασκευή. Μάλιστα, ορισμένες κυβερνητικές πηγές παρουσίαζαν το ενδεχόμενο ξαφνικής αποχώρησης των δανειστών ως τη φυσιολογική ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, θέλοντας να κάνουν εκ των προτέρων το λεγόμενο «damage control», ώστε να αποσοβηθούν πιθανοί κραδασμοί.

Τελικά σήμερα, πιθανώς και με την παρέμβαση του Γάλλου υπουργού Οικονομικών Μισέλ Σαπέν που βρίσκεται στην Αθήνα, η αποστολή του ΔΝΤ πείστηκε να παραμείνει στην Ελλάδα για ακόμη μερικά 24ωρα.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, οι εκπρόσωποι των δανειστών είχαν ξεκαθαρίσει από την Καθαρά Δευτέρα ότι σκόπευαν να παραμείνουν στην Ελλάδα για «μια εβδομάδα».
Κλείσιμο


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης