Λιου προς Τσακαλώτο: Η Ευρώπη πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για το ελληνικό χρέος

Λιου προς Τσακαλώτο: Η Ευρώπη πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για το ελληνικό χρέος

Ο Ευ. Τσακαλώτος συναντήθηκε και με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών  Πιέρ Μοσκοβισί και με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Λιου προς Τσακαλώτο: Η Ευρώπη πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για το ελληνικό χρέος
Σειρά επαφών, στο πλαίσιο της ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ,
έχει ο υπουργός Οικονομικών
Ευκλείδης Τσακαλώτος μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γ.Χουλιαράκη, με κυρίαρχο θέμα τη διευθέτηση του
ελληνικού χρέους
Κλείσιμο
.

Σήμερα ο κ. Τσακαλώτος συναντήθηκε με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου και όπως έγινε γνωστό από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάσθηκε η πρόοδος που έχει σημειώσει η Ελλάδα στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειές της.

Ο κ. Λιου τόνισε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η Ευρώπη πρέπει να υλοποιήσει τη δέσμευσή της να θέσει το χρέος της Ελλάδας σε βιώσιμη πορεία, μέσω ουσιαστικής ελάφρυνσης του χρέους, η οποία θα πρέπει να υποστηρίζεται από αξιόπιστη ανάπτυξη και δημοσιονομικές προσαρμογές που είναι ζωτικής σημασίας για τη μακροπρόθεσμη οικονομική κατάσταση της Ελλάδας.

Ο Ευ. Τσακαλώτος είχε επίσης συναντήσεις και τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί και με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Στις 11:05 μ.μ. (ώρα Ελλάδας) αναμένεται να συνατηθεί με τον Πιέρ Κάρλο Παντοάν, υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας, ενώ θα έχει απόψε γεύμα με τον Γουόλι Αντεγιέμο, υποδιευθυντή του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου για Οικονομικά Θέματα.

Αύριο θα συναντηθεί με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ και  με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης