Φερχόφσταντ σε Αλέξη Τσίπρα: «Υπονομεύεις τις δομικές αξίες της Ευρώπης»

Φερχόφσταντ σε Αλέξη Τσίπρα: «Υπονομεύεις τις δομικές αξίες της Ευρώπης»

«Ο Τσίπρας πρέπει να σταματήσει να τρέφει το μίσος μεταξύ των ελλήνων και των γερμανών», σημείωσε 

Φερχόφσταντ σε Αλέξη Τσίπρα: «Υπονομεύεις τις δομικές αξίες της Ευρώπης»
Δριμύς ήταν ο αρχηγός της ομάδας των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γκί Φερχόφσταντ προς το πρόσωπο του Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ο πρώην Βέλγος Πρωθυπουργός, σχολιάζοντας  τις δηλώσεις Τσίπρα για τις διεκδικήσεις οικονομικών επανορθώσεων από τη Γερμανία δήλωσε πως:
 
«Ο Τσίπρας πρέπει να σταματήσει να τρέφει το μίσος μεταξύ των ελλήνων και των γερμανών. Με τις δηλώσεις του, ο κύριος Τσίπρας υπονομεύει τις δομικές αξίες της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και μας ωθεί στη προπολεμική λογική της ικανοποίησης μέσω της εκδίκησης.»
 
«Φαίνεται πως έχει ξεχάσει (σσ. ο Πρωθυπουργός) πως οι πρώην εχθροί έκαναν τη ζωτικής σημασίας  επιλογή να συνεργαστούν και να οικοδομήσουν ένα κοινό μέλλον μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Με τη πράξη τους, επανόρθωσαν το λάθος που έγινε με τη Συνθήκη των Βερσαλλιών μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.»
 
«Αντί να δίνει νέα ζωή στα φαντάσματα του παρελθόντος, θα έπρεπε να εστιάσει όλες του τις προσπάθειες στην οικοδόμηση ενός νέου μέλλοντος για την Ελλάδα, αντιμετωπίζοντας τους πραγματικούς λόγους που το ελληνικό Κράτος καταρρέει: την διαφθορά και το πελατειακό σύστημα στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας»
 
«Οι μεταρρυθμίσεις αυτές δεν είναι κάποια απαραίτητα «μαθήματα» που επιβλήθηκαν από τις «Βρυξέλλες» ή τη Γερμανία, αλλά είναι ο μόνος δρόμος για τη δημιουργία ενός εφημερεύοντος μέλλοντος για την Ελλάδα.»
Κλείσιμο
 
Μαργαρίτης Σχοινάς: Κατάλληλη ώρα να συζητηθεί το μέλλον της ελληνικής οικονομίας
 
Ο Πρωθυπουργός που θα μεταβεί αύριο στις Βρυξέλλες και θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλόντ Γιούνκερ και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, αναμένεται να συζητήσει εφ’ όλης της ύλης για την κατάσταση στην Ελλάδα και το ελληνικό πρόγραμμα.
 
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπου αναμένεται να συναντηθούν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζαν Κλόντ Γιούνκερ τη Παρασκευή, Μαργαρίτης Σχοινάς, δήλωσε από τις Βρυξέλλες πως:  
 
«Είναι η δεύτερη φορά που οι δύο τους θα έχουν συνάντηση, μερικές εβδομάδες έπειτα από την απόφαση του Eurogroup και μια μέρα από την εκκίνηση των τεχνικών διαπραγματεύσεων.»
 
«Αυτή είναι κατάλληλη ώρα για να αξιολογήσουν τη κατάσταση και να ερευνήσουν το μέλλον του ελληνικού προγράμματος και της ελληνικής οικονομίας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραμένει προσηλωμένη στην προσπάθεια για την ανάκαμψη της οικονομίας και η αυριανή συνάντηση θα είναι μέρος αυτής της διαδικασίας.»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης