WSJ: Γιατί πουλάνε ελληνικά ομόλογα οι ξένοι επενδυτές

WSJ: Γιατί πουλάνε ελληνικά ομόλογα οι ξένοι επενδυτές

Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, η εκλογή Προέδρου και το σχέδιο Σαμαρά για έξοδο από το μνημόνιο

WSJ: Γιατί πουλάνε ελληνικά ομόλογα οι ξένοι επενδυτές
Έξι μήνες μετά την εντυπωσιακή επιστροφή της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές ομολόγων, οι επενδυτές το ξανασκέφτονται, γράφει η Wall Street Journal, καθώς η απόδοση του 10ετούς ξεπέρασε και το 7%.

Η αμερικανική εφημερίδα συνδέει την άνοδο των αποδόσεων με τις νέες δημοσκοπήσεις που δείχνουν το ΣΥΡΙΖΑ να απολαμβάνει μεγάλο προβάδισμα, εν όψει της εκλογής Προέδρου, αλλά και με το γεγονός ότι το σχέδιο Σαμαρά για την έξοδο από το μνημόνιο έχει προκαλέσει ένταση στις σχέσεις του με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ηγέτες, που θα  προτιμούσαν η Ελλάδα να παραμείνει σε πρόγραμμα.

“Με το ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται στις δημοσκοπήσεις, δεν προκαλεί έκπληξη ότι η αγορά προεξοφλεί μεγαλύτερα ρίσκα”, δηλώνει ο Gareth Colesmith, διαχειριστής της Insight Investment.

Κάποιοι επενδυτές πιστεύουν ότι η Αθήνα έχει κάνει εντυπωσιακή προσπάθεια, αλλά εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τα ελληνικά ομόλογα σαν ένα ριψοκίνδυνο στοίχημα, εξηγεί η WSJ.

“Η οικονομία αναρρώνει”, λέει ο Nicola Marinelli, διαχειριστής της Sturgeon Capital, η οποία αγόρασε ελληνικούς τίτλους στην έκδοση του Απριλίου. Η εταιρεία του πούλησε τα ομόλογα στα μέσα του καλοκαιριού, βγάζοντας κέρδη από το ράλι. “Δεν είναι ότι τα ελληνικά ομόλογα έγιναν ξαφνικά μία σταθερή, χαμηλής μεταβλητότητας επένδυση. Πρόκειται για καιροσκοπικό play”, λέει ο Marinelli.
Κλείσιμο

Στο πλαίσιο αυτό, τα ελληνικά ομόλογα παραμένουν ευάλωτα απέναντι σε μία ευρύτερη αποχώρηση των επενδυτών από τα assets ρίσκου, καθώς οι ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη εξακολουθούν να κινούν τις αγορές, σημειώνεται.

“Είναι κακό το timing. Θα έλεγα ότι εάν βρισκόμασταν σε ένα πιο bullish περιβάλλον, τα νέα που είδαμε δεν θα είχαν την ίδια επίπτωση στα ομόλογα”, εξηγεί ο Marinelli. 

Πηγή: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης