Στις 26 Οκτωβρίου τα αποτελέσματα των stress tests των τραπεζών

Στις 26 Οκτωβρίου τα αποτελέσματα των stress tests των τραπεζών

Μετά την ανακοίνωση τους οι τράπεζες θα έχουν δύο εβδομάδες για να υποβάλουν τα σχέδιά τους στην ΕΚΤ

Στις 26 Οκτωβρίου τα αποτελέσματα των stress tests των τραπεζών
Στις 12 το μεσημέρι της 26ης Οκτωβρίου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της συνολικής αξιολόγησης 130 τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή από την ΕΚΤ.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, οι τράπεζες θα έχουν δύο εβδομάδες για να υποβάλουν τα σχέδιά τους στην ΕΚΤ, αναλύοντας πώς θα καλύψουν τα κεφαλαιακά ελλείμματά τους.
Κλείσιμο

Τα stress tests αφορούν στην ενδελεχή εξέταση των ισολογισμών των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών τραπεζών -μεταξύ των οποίων και των τεσσάρων μεγαλύτερων ελληνικών: της Τράπεζας Πειραιώς, της Alpha Bank, της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank- πριν η ΕΚΤ αναλάβει την τραπεζική εποπτεία τον Νοέμβριο του 2014.

Τα αποτελέσματα για κάθε τράπεζα θα παρουσιασθούν σε τυποποιημένα υποδείγματα και θα κάνουν διάκριση μεταξύ των κεφαλαιακών ελλειμμάτων που διαπιστώθηκαν κατά την εξέταση της ποιότητας του ενεργητικού (Asset Quality Review, AQR) και των ελλειμμάτων που διαπιστώθηκαν με βάση το κύριο σενάριο και το δυσμενές σενάριο της άσκησης αντοχής (stress test). Τα αποτελέσματα θα περιλαμβάνουν επίσης πρόσθετη σημαντική πληροφόρηση, όπως τις εκδόσεις που έκαναν οι τράπεζες στις κεφαλαιαγορές το 2014.

Η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (European Banking Authority, EBA) θα ανακοινώσει την ίδια ημέρα τα αποτελέσματα των ασκήσεων αντοχής τραπεζών στις χώρες- μέλη της ΕΕ.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης