Σόιμπλε: Η ΕΚΤ δεν μπορεί από μόνη της να καταπολεμήσει τον αποπληθωρισμό

Σόιμπλε: Η ΕΚΤ δεν μπορεί από μόνη της να καταπολεμήσει τον αποπληθωρισμό

Η Γαλλία δείχνει τον δρόμο, σύμφωνα με τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ - Ο κ. Σόιμπλε εξήρε ακόμη μια φορά την ανάγκη της ανάπτυξης των επενδύσεων, ώστε η ΕΕ να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών και την ανταγωνιστικότητά της

Σόιμπλε: Η ΕΚΤ δεν μπορεί από μόνη της να καταπολεμήσει τον αποπληθωρισμό
Η Γαλλία και η κεντρική πολιτική σκηνή κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, επεσήμανε στο Bloomberg o Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανκ Σόιμπλε, σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης Βαλέ. Στη συνέντευξή του εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τη νέα ηγεσία του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών και δήλωσε βέβαιος ότι η χώρα θα παραμείνει πιστή στα συμφωνηθέντα. 

Όπως είπε χαρακτηριστικά, ο Γάλλος ομόλογός του Εμμανουέλ Μακρόν, εστιάζει σωστά στην ανταγωνιστικότητα που είναι και το σημαντικότερο πρόβλημα της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης.

Στην ερώτηση εάν η Γαλλία θα πετύχει τους στόχους σε ό,τι αφορά στην τιθάσευση του ελλείμματος, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ σημείωσε πως ο τρίπτυχο της επιτυχίας είναι η απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, η αύξηση της ανταγωνιστικότητας, καθώς και η απαρασάλευτη προσπάθεια για περιορισμό των ελλειμμάτων.

Κλείσιμο
Σε ό,τι αφορά στην πολιτική που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ο κ. Σόιμπλε ανέφερε πως δε διαθέτει τα κατάλληλα εργαλεία αντιμετώπισης του αποπληθωρισμού, ενώ εξήρε για ακόμα μια φορά την ανάγκη της ανάπτυξης των επενδύσεων, ώστε η ΕΕ να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών και την ανταγωνιστικότητά της.

Παράλληλα, στην αποκλειστική του συνέντευξη στο Bloomberg, ο Σόιμπλε, μίλησε για την κρίση στην Ουκρανία, διαμηνύοντας ότι σαφώς επηρεάζει τη γερμανική οικονομία, δεν πρόκειται, όμως, να επηρεάσει τους αναπτυξιακούς στόχους της Γερμανίας.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης