Υποχωρούν οι ευρωπαϊκές αγορές λόγω αβεβαιότητας για το σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία

Υποχωρούν οι ευρωπαϊκές αγορές λόγω αβεβαιότητας για το σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία

Σε αρνητικό έδαφος γύρισαν οι ευρωπαϊκές μετοχές, μετά την άνοδο που είχαν σημειώσει λόγω των καλών νέων για τα PMI της Ευρωζώνης κι ενώ άρχισαν οι διαβουλεύσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Κάρμεν από τη Λυρική Σκηνή
Υποχωρούν οι ευρωπαϊκές αγορές λόγω αβεβαιότητας για το σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία
Τα αμερικανικά futures και οι ασιατικές μετοχές επίσης σημείωσαν μικρές μεταβολές.

Η Aberdeen Asset Management κέρδισε 1,9% έπειτα την θετική πρόβλεψη για τα κέρδη του έτους. Η National Grid Plc σημείωσε πτώση 1,6% καθώς η UBS υποβάθμισε την αξιολόγηση της μετοχής της.

Κλείσιμο
Ο Stoxx Europe 600 σημείωσε οριακή άνοδο 0,2% στις 314,39 μονάδες στο Λονδίνο. Τα futures στον Standard & Poor’s 500 σκαρφάλωσαν 0,2% μετά την υποχώρηση του δείκτη κατά 0,7% στις 20 Σεπτεμβρίου. Ο δείκτης MSCI Asia Pacific εκτός της Ιαπωνίας σημείωσε πτώση 0,1% ενώ οι αγορές στην Ιαπωνία είναι σήμερα κλειστές λόγω αργίας.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης έχει κερδίσει μέχρι στιγμής 5,7%, το Σεπτέμβρη, οδεύοντας προς τα μεγαλύτερα μηνιαία κέρδη εδώ και δύο χρόνια. Ο δείκτης σημείωσε άνοδο για τρίτη εβδομάδα, επεκτείνοντας τα κέρδη του κατά 12%, έπειτα από την απόφαση της Federal Reserve να διατηρήθει αμετάβλητο το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων. Τα στελέχη της Fed, Dennis Lockhart, William C. Dudley, και Richard Fisher πρόκειται να μιλήσουν σήμερα στις ΗΠΑ.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είναι η νικήτρια των εκλογών με ποσοστό 41,5%. Παρόλα αυτά, δεν κατάφερε να κερδίσει την αυτοδυναμία και θα πρέπει να αναζητήσει νέους συμμάχους για να σχηματίσει κυβέρνηση.
Οι υπηρεσίες και η μεταποίηση στην Ευρωζώνη σημείωσαν τη μεγαλύτερη επιτάχυνση εδώ και δύο χρόνια το Σεπτέμβριο, καθώς η ζήτηση έχει βελτιωθεί. Ο σύνθετος PMI κατέγραψε άνοδο στο 52,1 από 51,5 τον Αύγουστο, σύμφωνα με την Markit Economics. Οι οικονομολόγοι εκτιμούσαν άνοδο στο 51,8.

Αυτή την ώρα ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο σημειώνει πτώση 0,41%, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,08% και ο γερμανικός DAX υποχωρεί 0,22%.

Πηγή: newmoney.gr






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης