Φόροι, αμυντικές δαπάνες και ρήτρα διαφυγής θα κρίνουν παροχές και τον νέο υπουργό οικονομικών

Φόροι, αμυντικές δαπάνες και ρήτρα διαφυγής θα κρίνουν παροχές και τον νέο υπουργό οικονομικών

Τα 5+1 ανοιχτά μέτωπα στην Οικονομία - «Αγκάθι» τα φέσια του δημοσίου σε ιδιώτες

Φόροι, αμυντικές δαπάνες και ρήτρα διαφυγής θα κρίνουν παροχές και τον νέο υπουργό οικονομικών
«Στα βαθιά» θα πέσει ο νέος «τσάρος» της οικονομίας, καθώς από Δευτέρα -και πριν καν προλάβει να εγκατασταθεί στο γραφείο του στον 6ο όροφο της οδού Νίκης- ανοίγει η περίοδος των φορολογικών δηλώσεων, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται «επί της οθόνης» και τα εκκαθαριστικά για χιλιάδες νοικοκυριά που θα σπεύσουν πρώτα να υποβάλουν δήλωση.

Την ίδια στιγμή που ανακοινώνονταν τα ονόματα του Κυριάκου Πιερρακάκη, ως υπουργού Εθνικής Οικονομίας, και του Γιώργου Κώτσηρα, ως υφυπουργού αρμόδιου για φορολογικά θέματα, το ΣτΕ συζητούσε την αίτηση ακύρωσης των τεκμηρίων για τους επαγγελματίες. Η φορολογία θα είναι, όπως όλα δείχνουν, από τα πλέον ακανθώδη θέματα για τη νέα ηγεσία του ΥΠΕΘΟ, καθώς η κυβέρνηση σχεδιάζει να ανακοινώσει ελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη ως τον Σεπτέμβριο.

Άμεσα, όμως, την Δευτέρα, 17 Μαρτίου, κάνει πρεμιέρα και το νέο σύστημα υποβολής φορολογικών δηλώσεων «εξπρές», με στόχο να ολοκληρωθούν μέσα σε 4 μήνες, αν και δεν έχει δοκιμαστεί στην πράξη ότι λειτουργεί χωρίς λάθη. Επιπλέον, άμεσα προωθούνται νέες, για το οποίο είχε δώσει σκληρές μάχες ο προκάτοχός του, Κωστής Χατζηδάκης, πέρυσι.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney.gr


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης