Χρηματιστήριο Αθηνών: Οι επενδυτές παίρνουν ανάσες μετά τα πολυετή υψηλά

Χρηματιστήριο Αθηνών: Οι επενδυτές παίρνουν ανάσες μετά τα πολυετή υψηλά

Η εν εξελίξει αποεπένδυση του ΤΧΣ από την Τρ. Πειραιώς παραμένει στο επίκεντρο - Πολύ κοντά στα 100 δισ. ευρώ η κεφαλαιοποίηση

xrimatistirio
Από κορυφές που έχει να ξαναδεί εδώ και 13 χρόνια ξεκίνησε η συνεδρίαση της Τρίτης (5/3) στο ελληνικό χρηματιστήριο, με την προσοχή της επενδυτικής κοινότητας να παραμένει στραμμένη στη διάθεση του 27% των μετοχών που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) στην Τράπεζα Πειραιώς.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε χθες πάνω από τις 1.430 μονάδες για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2011, με τα σωρευτικά κέρδη από τις αρχές του 2024 να προσεγγίζουν το 11%. Πρωταγωνιστής της φετινής ανοδικής προσπάθειας -όπως και της περσινής- είναι ο δεικτοβαρής τραπεζικός κλάδος, ο οποίος ενισχύεται σχεδόν 20%. Παράλληλα, η κεφαλαιοποίηση βρίσκεται μία «ανάσα» μακριά από το ιστορικό ορόσημο των 100 δισ. ευρώ.

Υποστηρικτικά λειτουργεί για την εγχώρια αγορά το εν εξελίξει placement, καθώς η υπερκάλυψη λίγα λεπτά αφότου άνοιξε το βιβλίο προσφορών, έφερε πλήθος αγοραστών στη μετοχή της Πειραιώς μέσω των συναλλαγών στο Χ.Α. Το εύρος τιμής, στην οποία διατίθενται οι μετοχές της τράπεζας, διαμορφώνεται μεταξύ 3,7 ευρώ έως 4 ευρώ, με τον τίτλο να ξεπερνά το ανώτατο όριο στο ταμπλό και να «χτυπά» νέο υψηλό τριών ετών.

Στην έναρξη των σημερινών συναλλαγών, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,10% στις 1.433,46 μονάδες, έχοντας κινηθεί μέχρι στιγμής μεταξύ των 1.432,03 μονάδων (χαμηλό ημέρας) και των 1.436,44 μονάδων.

Κλείσιμο
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 14,78 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 7,71 εκατ. ευρώ αποτελούν πακέτα της Εθνικής Τράπεζας. Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς διαμορφώνεται στα 98,99 δισ. ευρώ, με 44 μετοχές να ενισχύονται, 27 να υποχωρούν και 15 να παραμένουν αμετάβλητες.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Οργή με τη φωτογραφία ασθενή που περιμένει να συνέλθει από μέθη σε καρέκλες νοσοκομείου - Επείγουσα ΕΔΕ διέταξε ο Γεωργιάδης

Η ΝΔ γεμίζει το ευρωψηφοδέλτιο και ετοιμάζεται για συσπείρωση δυνάμεων - Στην ευρωλίστα και η Ασημακοπούλου

Νέα σύγκρουση στον ΣΥΡΙΖΑ για το δάνειο Κασσελάκη - Στα δικαστήρια πάει η Κουμουνδούρου τον Γεωργόπουλο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης