Μετρητά: Με… εκθρόνιση απειλείται ο «βασιλιάς» των πληρωμών – Ένας στους τέσσερις χρησιμοποιεί ήδη αποκλειστικά κάρτες

Μετρητά: Με… εκθρόνιση απειλείται ο «βασιλιάς» των πληρωμών – Ένας στους τέσσερις χρησιμοποιεί ήδη αποκλειστικά κάρτες

Το 24% των Ελλήνων στηρίζεται αποκλειστικά στις κάρτες, ξεπερνώντας εκείνους που επιλέγουν μόνο μετρητά (18%) - Έως το 2027 εκτιμάται ότι η χρήση των καρτών θα έχει υπερβεί αυτή των μετρητών

POS
Με… εκθρόνιση απειλείται ο «βασιλιάς» των πληρωμών, τα μετρητά, με τις κάρτες να βρίσκονται πρώτες στη σειρά «διαδοχής», κερδίζοντας διαρκώς έδαφος στις προτιμήσεις των Ελλήνων καταναλωτών.

Σύμφωνα με τον country manager της Visa για την Ελλάδα, κ. Νίκο Πετράκη, έως το 2027 η χρήση των καρτών θα έχει υπερβεί αυτή των μετρητών, γεγονός που θα επιδράσει θετικά στην οικονομία, αφού το κόστος της αποδοχής μετρητών είναι εξαιρετικά υψηλό. Παράλληλα, η αυξανόμενη χρήση του «πλαστικού» χρήματος, με την υποχρεωτική χρήση των POS, θα συμβάλει στο δραστικό περιορισμό της φοροδιαφυγής και της «μαύρης» οικονομίας. Είναι χαρακτηριστικό πως πέρα από τα κλασικά σημεία, όπως super market, ένδυση, καφέ κ.ά., η χρήση της κάρτας απουσιάζει εντελώς από υπηρεσίες, όπως αυτές των ηλεκτρολόγων – υδραυλικών, της φύλαξης παιδιών ή της καθαριότητας σπιτιών.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα που διεξήχθη από το INEMY – EΣΕΕ για λογαριασμό της Visa, παρότι τα μετρητά αποτέλεσαν την κύρια μέθοδο πληρωμής μέχρι και πριν την πανδημία, σήμερα αυτό έχει αλλάξει σημαντικά. Συγκεκριμένα, το 48% πλήρωνε με μετρητά «πολύ» και «πάρα πολύ» πριν την πανδημία, ποσοστό που πλέον ανέρχεται σε 30%. Την ίδια στιγμή, οι ψηφιακές πληρωμές εμφανίζονται βαθιά ενσωματωμένες στην καθημερινή ζωή των Ελλήνων, καθώς σχεδόν ένας στους δύο (46%) επιλέγει να έχει μαζί του, τόσο μετρητά, όσο και κάρτες κάθε φορά που φεύγει από το σπίτι.

Ένα αξιοσημείωτο ποσοστό στηρίζεται αποκλειστικά στις κάρτες (24%), ξεπερνώντας εκείνους που επιλέγουν αποκλειστικά μετρητά (18%). Ταυτόχρονα, το 12% επιλέγει να έχει μαζί του ψηφιακό πορτοφόλι ως το κύριο μέσο πληρωμής.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Απεργία σήμερα χωρίς Μετρό, ΗΣΑΠ, Προαστιακό, πλοία, τραμ, ταξί - Στις 9 λεωφορεία-τρόλεϊ, κανονικά οι πτήσεις

Τελευταία ημέρα «άνοιξης» με 20αρια σήμερα: Έρχεται η κακοκαιρία Δωροθέα

Η τετράδα του τάκου και η Κόκκινη αποχώρηση από το συμβούλιο του Survivor - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης