Λαγκάρντ: «Αν δεν γίνουν όσα πρέπει δεν θα πάρετε τη δόση»

Λαγκάρντ: «Αν δεν γίνουν όσα πρέπει δεν θα πάρετε τη δόση»

Το μέλλον της Ελλάδας είναι στην Ευρωζώνη αλλά με τίμημα, δήλωσε σε συνέντευξη στο CNBC, η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου....

Λαγκάρντ: «Αν δεν γίνουν όσα πρέπει δεν θα πάρετε τη δόση»

Το μέλλον της Ελλάδας είναι στην Ευρωζώνη αλλά με τίμημα, δήλωσε σε συνέντευξη στο CNBC, η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Christine Lagarde, μετά το τέλος της ομιλίας της στην Ουάσινγκτον, στην οποία δυεμήνισε  με ξεκάθαρο τρόπο ότι αν η Ελλάδα δεν εκπληρώσει τους όρους και δεν πραγματοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις, δεν θα λάβει την επόμενη δόση.

«Θέτουμε όρους και ερχόμαστε στη χώρα… οι αποστολές, δηλαδή, που στέλνονται επί τόπου… για να ελέγξουμε ότι οι όροι γίνονται σεβαστοί… ότι εφαρμόζονται οι μεταρρυθμίσεις ..ότι  υπάρχει προβληματισμός για τη βοήθεια που δίνεται . Αν δεν συμβεί αυτό …δεν θα δοθεί η επόμενη δόση», ανέφερε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Μετά την Merkel και τον Sarkozy έθεσε και η ίδια ως προϋπόθεση της συνέχισης παροχής στήριξης στην Ελλάδα, τη συνεπή εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων από την ελληνική κυβέρνηση.

Κλείσιμο

Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε ζώνη κινδύνου, σύμφωνα με την Lagarde, η οποία προειδοποίησε πως το μονοπάτι προς τη βιώσιμη ανάκαμψη "είναι πιο στενό από πριν και στενεύει περισσότερο". Η επικεφαλής του ΔΝΤ χαρακτήρισε αναγκαία τη μείωση των δαπανών και τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης. "Η ανάκαμψη θα χρειαστεί συλλογική δράση από τις κυβερνήσεις", είπε. Ξεχωριστά, καλωσόρισε τη συντονισμένη παροχή ρευστότητας σε δολλάρια από πέντε κεντρικές τράπεζες.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης