ΔΕΔΔΗΕ: Βάζει φωτιά στα τέλη χρήσης η μηνιαία μέτρηση της κατανάλωσης ρεύματος

ΔΕΔΔΗΕ: Βάζει φωτιά στα τέλη χρήσης η μηνιαία μέτρηση της κατανάλωσης ρεύματος

Αίτημα στην ΡΑΑΕΥ για αυξημένο λειτουργικό κόστος 77 εκατ. ευρώ - Σήμερα η εξέταση του θέματος από την Ολομέλεια της Αρχής

dei_revma_metrites_art
Σημαντικές επιβαρύνσεις στα τέλη χρήσης του ΔΕΔΔΗΕ που ισοδυναμούν σε ετήσια βάση με 40 εκατ. ευρώ θα προκαλέσει η μηνιαία μέτρηση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας που φέρνουν τα μέτρα του ΥΠΕΝ και προβλέπεται να τεθούν σε εφαρμογή εντός του πρώτου τριμήνου του έτους.

Μέχρι σήμερα η καταμέτρηση αυτή γινόταν στην καλύτερη περίπτωση, κάθε τετράμηνο με το επιχείρημα ότι ο Διαχειριστής δεν έχει κόσμο για να υποστηρίξει συχνότερη μέτρηση της κατανάλωσης.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης επανέλαβε και πρόσφατα την αλλαγή πορείας για τις μετρήσεις στα ρολόγια περίπου 7 εκατ. νοικοκυριών καθώς ένας αριθμός περίπου 500.000 καταναλωτών διαθέτει έξυπνους μετρητές.

Ο αριθμός των νοικοκυριών που χρειάζεται να γίνει μέτρηση θα μειώνεται προοδευτικά όσο προχωρά η εγκατάσταση των «έξυπνων» μετρητών. Στόχος είναι έως το 2030 να έχουν μπει τέτοιοι μετρητές σε όλα τα νοικοκυριά, διαδικασία η οποία επισπεύδεται με την τοποθέτηση περί των 350.000 μετρητών το επόμενο διάστημα.

Κλείσιμο
Το θέμα, αναμένεται να τεθεί σήμερα στην ολομέλεια της ΡΑΑΕΥ, καθώς ο ΔΕΔΔΗΕ με επιστολή του ζητά τον επαναπροσδιορισμό των τελών χρήσης του δικτύου για το 2024, λόγω αύξησης του λειτουργικού κόστους (OPEX).

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Οι νέες παρεμβάσεις για την ακρίβεια - Την ερχόμενη εβδομάδα η πρώτη υπουργική απόφαση

Εμβολιασμοί και στα φαρμακεία το επόμενο βήμα του υπ. Υγείας για το φρένο στον κορωνοϊό


Τα επιχειρήματα Μητσοτάκη για το «ναι» στον γάμο και το «όχι» στην παρένθετη μητέρα για τα ομόφυλα ζευγάρια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης