Non Dom: Παράταση και διευκολύνσεις για το ευνοϊκό καθεστώς φορολόγησης

Non Dom: Παράταση και διευκολύνσεις για το ευνοϊκό καθεστώς φορολόγησης

Νέο περιθώριο χρόνου για μεταφορά κεφαλαίων στην Ελλάδα - «Πράσινο φως» για 75 επενδυτές και 23 συγγενείς τους από 21 χώρες

nondom
Παρατείνεται έως τις 15.12.2022 η προθεσμία για την υποβολή της αίτησης υπαγωγής στον εναλλακτικό τρόπο φορολόγηση του άρθρου 5Α του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, δηλαδή, το πρώτο non dom καθεστώς που υιοθετήθηκε στην Ελλάδα (θεσμός του «διαμένοντος μη κατοίκου»).

Φυσικά πρόσωπα που θα μεταφέρουν τη φορολογική τους κατοικία στην Ελλάδα, θα καταβάλλουν για τα εισοδήματά τους, που προκύπτουν στην αλλοδαπή, κατ’ αποκοπήν φόρο 100.000 ευρώ ετησίως για 15 έτη, χωρίς καμία περαιτέρω υποχρέωση δήλωσης των εισοδημάτων αυτών. Τους δίνεται, επίσης, η δυνατότητα να επεκτείνουν το φορολογικό αυτό καθεστώς και σε συγγενικά τους πρόσωπα, καταβάλλοντας επιπλέον ποσό κατ’ αποκοπήν φόρου 20.000 ευρώ ανά πρόσωπο.

Κατόπιν έγκρισης της αίτησής τους από τη ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού, τα υπαγόμενα στο καθεστώς του άρθρου 5Α πρόσωπα, οφείλουν μέσα σε τρία χρόνια να επενδύσουν στη χώρα μας ποσό τουλάχιστον 500.000 ευρώ σε μία έως τρεις διακριτές επενδύσεις. Οι κατηγορίες των επιλέξιμων επενδύσεων, αλλά και τα ειδικότερα χαρακτηριστικά αυτών ορίζονται στον νόμο διεξοδικά και είναι συνεπώς απαραίτητο το ενδιαφερόμενο πρόσωπο να λάβει πλήρη και ασφαλή ενημέρωση για τις προϋποθέσεις του νόμου πριν προβεί στις επενδυτικές του ενέργειες.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr



Ειδήσεις σήμερα

Διασωληνωμένος 5χρονος από φωτιά στον Κολωνό - Κατέθεσε ο πατέρας του

Βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες σήμερα - Πού αναμένονται χιόνια

Σε «μπελάδες» Γερμανία και Βέλγιο, τέλος ο Καναδάς - Δείτε τα 10 γκολ της 8ης ημέρας του Μουντιάλ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης