Non Dom: 75 «Κροίσοι» από 33 χώρες ετοιμάζουν βαλίτσες για Ελλάδα

Non Dom: 75 «Κροίσοι» από 33 χώρες ετοιμάζουν βαλίτσες για Ελλάδα

Τι είναι το Non Dom με τη χαμηλή φορολόγηση που έχει φέρει ήδη κέρδη 10 εκατ. ευρώ - Ο εφοπλιστής από το City, ο Ρώσος κατασκευαστής και ο επιχειρηματίας από το Μονακό που έρχονται για φορολογική εγκατάσταση - Μαζί τους και 157 εύποροι συνταξιούχοι με το κομπόδεμά τους

forologikoi-metanastes
Πριν από μερικά χρόνια θα ήταν πολύ δύσκολο να πιστέψει κάποιος ότι 75 εύποροι επενδυτές και επιχειρηματίες, 214 συνταξιούχοι και άλλοι 1.000 τουλάχιστον μισθωτοί και ελεύθεροι επαγγελματίες από 31 χώρες του κόσμου, θα άφηναν τη βολή και την εργασία τους στο εξωτερικό για να μεταφέρουν τις οικογένειες και τις περιουσίες τους στην Ελλάδα.

Ειδικά το 2015 και την περίοδο των capital controls, ένα πρόγραμμα φορολογικού επαναπατρισμού θα φάνταζε υπερβολικά φιλόδοξο. Τότε δηλαδή που λόγω των δημοσιονομικών και άλλων περιορισμών, επιχειρηματίες, εργαζόμενοι και άλλοι εγκατέλειπαν τη χώρα ή φρόντιζαν να βγάλουν έξω τις περιουσίες τους.

Ακόμα δυσκολότερο θα ήταν να γίνει φορολογικός κάτοικος Ελλάδος, κάποιος που έχει την έδρα του μέχρι σήμερα π.χ. στην Ελβετία, στο Μονακό, στο City του Λονδίνου, στην Κύπρο, στον Καναδά και… στο Χονγκ Κονγκ.

Και για να το πετύχουν θα πλήρωναν μάλιστα άμεσα «ζεστό χρήμα» 120.000 ευρώ ως φόρο ο καθένας (κατά μέσον όρο) ή 9,4 εκατ. ευρώ συνολικά οι 75 ως τώρα στη χώρα μας -αντί να διαφεύγουν εισοδήματα και φόροι στο εξωτερικό όπως συνέβαινε επί χρόνια.

Για πρώτη φορά όμως, με το πρόγραμμα Νon Dom και με τη χαμηλή φορολόγηση που αυτό προβλέπει, ακόμα και με τους περιορισμούς της πανδημίας του κορωνοϊού, δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν τη χώρα μας για να επενδύσουν ή για να περάσουν τα ώριμα χρόνια τους σε κάποιο ελληνικό νησί.

Κλείσιμο
Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα

Ο Ερντογάν «σέρνεται» και του φταίνε όλα - Έξαλλος με τα Rafale και την αμερικανική βάση στην Αλεξανδρούπολη

Θεσσαλονίκη: Γιατί ζει την επανάληψη του «μαύρου Νοέμβρη» του 2020

Ανεμβολίαστοι, κλειστοί χώροι και ελλιπείς έλεγχοι οδήγησαν στα 5.449 κρούσματα - Σήμερα η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης