Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Από τώρα αναδρομικά η αύξηση κατά 50%

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Από τώρα αναδρομικά η αύξηση κατά 50%

Ποιοι θα λάβουν 2.000 ευρώ ως φοιτητικό στεγαστικό επίδομα -  Η αύξηση κατά 50% του φοιτητικού επιδόματος θα πληρωθεί μέσα στον Σεπτέμβρη με αναδρομική αύξηση

foititiko_epidoma
Σε μια προσπάθεια στήριξης της διαβίωσης των φοιτητών και περιορισμού του στεγαστικού κόστους που καλούνται να καταβάλλουν οι οικογένειες, ανακοινώθηκε σήμερα  αύξηση κατά 50% του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος  στα 1.500 ευρώ ετησίως από 1.000 ευρώ ενώ αυξάνεται στα 2.000 ευρώ για φοιτητές που συγκατοικούν. Συνολικά αφορά 50.000 φοιτητές ΑΕΙ και σπουδαστές ΙΕΚ. Όπως είπε, μάλιστα, φέτος θα δοθεί αναδρομικά το επίδομα για την περσινή χρονιά.

«To φοιτητικό επίδομα πληρώνεται κάθε φθινόπωρο για το προηγούμενο ακαδημαϊκό και ειδικά για την περσινή χρονιά οι δικαιούχοι θα πάρουν 1.500 ευρώ« εξήγησε μετά από σχετική έρωτηση η κυρία Κεραμέως.

Ειδικά για τα πανεπιτήμια Αιγαίου, δυτικής Μακεδονίας, και Δημοκρίτειο η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων στα 40.000 ευρώ όσον αφορά το οικογενειακό εισόδημα.

Όσον αφορά στις φοιτητικές εστίες ανακοίνωσε για κατασκευή άνω των 8.150 κλινών σε πέντε πανεπιστήμια της χώρας σε Θεσσαλία, Θράκη, Δυτική Μακεδονία, δυτική Αττική και Κρήτη. Με την κατασκευή αυτή διευκολύνεται η πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση σε φοιτητές από πιο χαμηλά οικονομικά στρώματα τόνισε η κυρία Κεραμέως.

Ειδήσεις σήμερα:

Φρουρός λιποθύμησε τη νύχτα δίπλα από το φέρετρο της Ελισάβετ

Στεγαστικά δάνεια σε 10.000 νέους με μηνιαία δόση 275 ευρώ για σπίτι αξίας 100.000 ευρώ - Δείτε live

Δίκη Φιλιππίδη: «Ο Πέτρος μου είπε ότι όσα ακούω είναι ψέματα», λέει ο κουνιάδος της Ελπίδας Νίνου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης