Ο φόβος της ύφεσης και η παρέμβαση Μπάιντεν «γλυκαίνουν» τις τιμές του πετρελαίου - Φωτιά που δεν σβήνει στο φυσικό αέριο

Ο φόβος της ύφεσης και η παρέμβαση Μπάιντεν «γλυκαίνουν» τις τιμές του πετρελαίου - Φωτιά που δεν σβήνει στο φυσικό αέριο

Κοντά στα 100 δολάρια ανά βαρέλι κατέβηκε - ύστερα από καιρό - για αρκετές ώρες η τιμή του αμερικανικού αργού - Μειωμένες και οι χρηματιστηριακές τιμές των καυσίμων - Ακόμα και πάνω από τα 132 ευρώ ανά MWh βρέθηκε την Τετάρτη το φυσικό αέριο, μετά το σταδιακό κλείσιμο της στρόφιγγας από την ρωσική πλευρά

oil22
Οι συνεχιζόμενοι φόβοι για την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, αλλά και η παρέμβαση Μπάιντεν στις πετρελαϊκές εταιρείες, όπως και η προσδοκία ότι ο Λευκός Οίκος θα εξαγγείλει πάγωμα της φορολογίας στα καύσιμα, οδήγησαν σήμερα τις τιμές του πετρελαίου - όπως και των πετρελαϊκών προϊόντων - σε σημαντική πτώση για αρκετές ώρες. Όμως, η σημερινή Τετάρτη θα σηματοδοτηθεί από την παρουσία του διοικητής της FED στο Κογκρέσο, καθώς οι επενδυτές περιμένουν τα «σήματά» του για την συνέχεια της αντιπληθωριστικής πολιτικής των ΗΠΑ. 

Ωστόσο, η άνοδος που καταγράφηκε σχεδόν από την έναρξη της συνεδρίασης στη Wall Street - καθώς οι επενδυτές στοιχημάτιζαν ότι η παρέμβαση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ , τις επόμενες ώρες,  δεν θα βλάψει τις αγορές - οδήγησε σε φρενάρισμα τη μείωσης των τιμών του αργού πετρελαίου: Στις 19.00 ώρα Ελλάδας, το αμερικανικό αργό σημείωνε πτώση 3,5% , στο επίπεδο των 105,7 δολαρίων ανά βαρέλι, έχοντας φτάσει προηγουμένως κοντά στα 100 δολάρια ανά βαρέλι.

Ομοίως, το αργό τύπου Βrent σημείωνε πτώση 3,48%, στο επίπεδο των 111,3 δολαρίων ανά βαρέλι, έχοντας φτάσει νωρίτερα στα 107 δολάρια ανά βαρέλι. Πτώση κατά 3,5% σημείωναν και οι χρηματιστηριακές τιμές των καυσίμων στις ΗΠΑ.

Από την άλλη πλευρά, το φυσικό αέριο συνέχισε την ανοδική του πορεία, ξεπερνώντας κατά την διαπραγμάτευση και τα επίπεδα των 132 ευρώ άνα MWh, για να κλείσει πολύ ψηλά, στα 126,3 ευρώ ανά MWh, με άνοδο 0,5%,αλλά και σχετικά υψηλές συναλλαγές για την εποχή.

Ωστόσο, η νέα άνοδος του φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά δεν μπορεί να αποδοθεί σε άλλους λόγους πέραν της ρωσικής στρατηγικής, που κλείνει την στρόφιγγα στην Ευρώπη, με την επίκληση τεχνικών λόγων.


Ειδήσεις σήμερα:

Ανάλυση Le Figaro για τις τουρκικές προκλήσεις: Το φιτίλι καίει ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα

«Ο 42χρονος έβγαλε το μαχαίρι και τον σκότωσε» λέει αυτόπτης μάρτυρας για τη δολοφονία στην Ξάνθη

Αυτός είναι ο 22χρονος που μαχαίρωσε ιδιοκτήτρια καταστήματος στο Μενίδι



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης