Η Gazprom έκοψε το φυσικό αέριο στην Ολλανδία

Η Gazprom έκοψε το φυσικό αέριο στην Ολλανδία

Η ολλανδική εταιρεία δεν πλήρωσε σε ρούβλια το αέριο του Απριλίου, όπως έχει ζητήσει ο Πούτιν – Υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο μπορεί να παραβιάζει τις ευρωπαϊκές κυρώσεις στη Ρωσία, ενώ ο τρόπος πληρωμής παρουσιάζει πολλούς οικονομικούς κινδύνους 

fysiko_aerio1
Τέλος στην παροχή φυσικού αερίου στην ολλανδική εταιρεία GasTerra ανακοίνωσε ότι έβαλε η Gazprom, μετά την άρνηση της πρώτης να πληρώσει σε ρούβλια το αέριο που έλαβε τον Απρίλιο.

Η καταβολή του τιμήματος σε ρούβλια είναι αίτημα του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. Η κίνηση αναμενόταν από χθες, καθώς η GasTerra ανακοίνωσε ότι από σήμερα θα σταματούσε να λαμβάνει αέριο από τον ρωσικό κολοσσό, αρνούμενη να συμφωνήσει με τις ρωσικές απαιτήσεις.

Η ολλανδική εταιρεία επικαλείται τις ευρωπαϊκές κυρώσεις

Η GasTerra, η οποία αγοράζει και εμπορεύεται αέριο για λογαριασμό της ολλανδικής κυβέρνησης, σημείωσε ότι έχει ήδη συνάψει συμβάσεις με άλλους παρόχους για να καλύψει τα 2 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) φυσικού αερίου που επρόκειτο να παραλάβει από την Gazprom μέχρι τον Οκτώβριο.

Στην ανακοίνωσή της η GasTerra αναφέρει ότι αποφάσισε να μην υιοθετήσει το σύστημα πληρωμών που ζητούσε η Ρωσία, το οποίο προϋπέθετε το άνοιγμα λογαριασμών που θα χρησιμοποιούνταν για την πληρωμή σε ευρώ, τα οποία στη συνέχεια θα μετατρέπονταν σε ρούβλια.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι αυτές οι ενέργειες μπορεί να παραβιάζουν τις κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία και ότι ο τρόπος πληρωμής παρουσιάζει πολλούς οικονομικούς κινδύνους. Είχε ζητήσει κατ’ επανάληψη από την Gazprom να συνεχίσει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της με βάση τους συμβατικούς τρόπους πληρωμής.


Ειδήσεις σήμερα:

ΠΟΥ: Δεν υπάρχει ανησυχία προς το παρόν ότι η ευλογιά των πιθήκων θα προκαλέσει πανδημία


Σε παραλήρημα ο Τσελίκ: Οι Έλληνες έχουν ψυχολογικά τραύματα, η Αγία Σοφία είναι δική μας


Νταβός: Κόμβος τεχνολογίας η Ελλάδα – Οι συζητήσεις με Google και Meta
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης