Ρεβυθούσα: Κρούσεις σε Έλληνες εφοπλιστές για το νέο δεξαμενόπλοιο αποθήκευσης

Ρεβυθούσα: Κρούσεις σε Έλληνες εφοπλιστές για το νέο δεξαμενόπλοιο αποθήκευσης

Η ρωσική αβεβαιότητα επιταχύνει τις διαδικασίες - Πώς θα γίνεται η μεταφορά LNG - Την προσεχή Πέμπτη στη Ρεβυθούσα Μητσοτάκης και Ευρωπαία Επίτροπος Ενέργειας Σίμσον  

revithousa_2
Σε αναζήτηση πλοίου που θα αγκυροβολήσει στη Ρεβυθούσα και θα αυξήσει κατά 70% την χωρητικότητα αποθήκευσης LNG βρίσκεται ο ΔΕΣΦΑ.

Το νέο FSU θα αναβαθμίσει την υποδομή αεριοποίησης φυσικού αερίου και θα ενισχύσει την επάρκεια της χώρας για την επόμενη περίοδο με ένα νέο πλοίο που θα αποτελέσει μια τέταρτη δεξαμενή αποθήκευσης.

Η ανάπτυξη του έργου επιταχύνεται από την αβεβαιότητα που επικρατεί σε όλη την ΕΕ για την τροφοδοσία με ρωσικό αέριο, την οποία άλλωστε καλλιεργεί και η αλλαγή στους όρους πληρωμής που ζήτησε το Κρεμλίνο αλλά και από την απόφαση της Κομισιόν να περιοριστεί η εξάρτηση από την Gazprom.

Μέχρι στιγμής η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που έχει εκπέμψει θετικό μήνυμα για πληρωμές των εισαγωγών φυσικού αερίου σε Ρούβλια είναι η Σλοβακία, η οποία εξαρτάται κατά 85% από το ρωσικό αέριο.

Κλείσιμο
Όμως και η κυβέρνηση μετά την ειδοποίηση που έλαβε η ΔΕΠΑ Εμπορίας και οι άλλοι προμηθευτές από την Gazprom για αλλαγή πληρωμών δηλώνει έτοιμη να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο μιας οριστικής διακοπής ροής της ενέργειας από την Ρωσία σχεδιάζοντας έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης.

Σύμφωνα με το ΔΕΣΦΑ, το FSU μπορεί να έχει χωρητικότητα αποθήκευσης έως και 155.000 κυβικά μέτρα LNG, αυξάνοντας την αποθηκευτική ικανότητα της Ρεβυθούσας σε 380.000 κυβικά μέτρα, 70% υψηλότερα από την υπάρχουσα χωρητικότητα.

Διαβάστε  αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Διεθνής κατακραυγή κατά Ρωσίας, έρευνα του ΟΗΕ για τη σφαγή στην Μπούτσα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Το μοιραίο λάθος της 33χρονης και τα σενάρια για τα κίνητρα του φρικτού εγκλήματος

Το «Ημερολόγιο» του προξένου Μανώλη Ανδρουλάκη: Είκοσι μέρες στην κόλαση της Μαριούπολης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης