Ο πόλεμος στην Ουκρανία έβαλε «φωτιά» στους ναύλους των πλοίων

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έβαλε «φωτιά» στους ναύλους των πλοίων

Η Διεθνής Ένωση Νηογνωμόνων – IACS διέγραψε τον ρωσικό νηογνώμονα

tanker
Η 24η Φεβρουαρίου 2022 θα γραφτεί στην ιστορία, ως η μέρα που ο εφιάλτης του πολέμου επέστρεψε στην Ευρώπη, με τη Ρωσία να εισβάλει στην Ουκρανία. Υψηλόβαθμα στελέχη του χρηματοπιστωτικού κλάδου χαρακτηρίζουν τον πόλεμο αυτόν ως μία νέα 11η Σεπτεμβρίου όσο αφορά την τραγικότητά του αλλά και τις επιπτώσεις που έχει και θα έχει στην παγκόσμια οικονομία και στη ζωή των πολιτών σε όλο τον κόσμο.

Η κατάσταση είναι χαοτική με τους αγοραστές πολλών βασικών προϊόντων ιδίως πετρελαίου, φυσικού αερίου και σιταριού να αναζητούν εναλλακτικές προμήθειες. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ευρύτερη παγκόσμια οικονομία εκτός Ρωσίας θα υποστεί υψηλότερο πληθωρισμό, ελλείψεις και πλήγμα στην οικονομική ανάπτυξη.

Οι τιμές των εμπορευμάτων, από το πετρέλαιο μέχρι το σιτάρι, αυξήθηκαν απότομα καθώς η Ρωσία προμηθεύει το 10% του παγκόσμιου πετρελαίου, το ένα τρίτο του φυσικού αερίου της Ευρώπης και μαζί με την Ουκρανία αντιπροσωπεύει το 29% των παγκόσμιων εξαγωγών σιταριού, το 80% του ηλιελαίου και το 19% των εξαγωγών αραβοσίτου.

Καθώς η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία περιπλέκει τη διακίνηση εμπορευμάτων μεταξύ της Ευρώπης και της Ασίας, η Ευρώπη ενδέχεται να αντιμετωπίσει υψηλότερα κόστη μεταφορών, μεγαλύτερες καθυστερήσεις στα δρομολόγια καθώς οι κυρώσεις δημιουργούν πολλά εμπόδια.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Τεράστιες ουρές από τους Ρώσους για το «τελευταίο» burger - Ξεσπούν χορεύοντας οι υπάλληλοι των Mc Donalds

Ισχυρές σεισμικές δονήσεις 6,7 και 6,4 Ρίχτερ σε Ινδονησία και Φιλιππίνες

Γιάννης Ζουγανέλης για Πέτρο Φιλιππίδη: «Διεκδικούσε τα πάντα με τρόπο που δεν συμφωνώ»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης