Νέος ΕΝΦΙΑ: Mικρότερα εκκαθαριστικά αλλά υψηλότερη εισπραξιμότητα

Νέος ΕΝΦΙΑ: Mικρότερα εκκαθαριστικά αλλά υψηλότερη εισπραξιμότητα

Εύσημα των θεσμών ενόψει 13ης αξιολόγησης - Απαιτούν ταχύτατη έκδοση εκκρεμών συντάξεων, αποπληρωμή κρατικών οφειλών και πλειστηριασμούς

enfias
Ανοιχτούς λογαριασμούς που θα «κλείσουν» με διαβουλεύσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, άφησαν κυβέρνηση και θεσμοί, στις διαπραγματεύσεις τους για την 13η αξιολόγηση.

Για το θέμα του νέου ΕΝΦΙΑ, θεσμοί και κυβέρνηση συμφώνησαν ότι φέτος η βεβαίωση φόρου ακινήτων θα είναι μειωμένη περίπου κατά 70 εκατ. ευρώ εν συγκρίσει με πέρυσι. Δηλαδή οι ιδιοκτήτες αναμένεται να δουν φέτος ελάφρυνση 4% επιπλέον (και όχι 3,5% όπως προϋπολογιζόταν αρχικά) πέραν της μείωσης κατά 22% που έχουν ήδη ωφεληθεί την τελευταία διετία.

Δεν κατέληξαν όμως σε συμφωνία για το ποιο ακριβώς είναι το σύστημα με το οποίο ο ανασχεδιασμένος ΕΝΦΙΑ θα αποφέρει αυτά τα έσοδα στα κρατικά ταμεία.

Οι θεσμοί έχουν θέσει ως «αστερίσκο», ενόψει της έκθεσης αξιολόγησης που θα συντάξουν, ότι με το νέο σύστημα πρέπει να διασφαλίζεται όχι απλώς μία μείωση στη βεβαίωση ΕΝΦΙΑ, αλλά και μία αυξημένη εισπραξιμότητα του φόρου, σε επίπεδο που να αγγίζει έως και το 90% του ποσού που θα δείχνουν τα νέα εκκαθαριστικά.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά… στην τσέπη βάζουν οι τιμές σε καύσιμα και ηλεκτρικό ρεύμα

Τηλεκπαίδευση σήμερα στα σχολεία - Τι ισχύει για τα πανεπιστήμια

Ανοίγει πλήρως η Αττική Οδός στις 8 το πρωί -Διέλευση χωρίς διόδια ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης