Δίμηνη παράταση για φτηνές μεταβιβάσεις ακινήτων και ενός μήνα για «κορωνοχρέη»

Δίμηνη παράταση για φτηνές μεταβιβάσεις ακινήτων και ενός μήνα για «κορωνοχρέη»

Είναι προθεσμίες που ανακοίνωσε ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

staikouras
Παρατάσεις για φτηνές μεταβιβάσεις ακινήτων αλλά και για τη ρύθμιση των χρεών που δημιουργήθηκαν μέσω της πανδημίας ανακοίνωσε πριν από λίγο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο open TV και στην εκπομπή τώρα ότι συμβαίνει.

Ο υπουργός οικονομικών τόνισε ότι θα παραταθεί μέχρι 31 Μάρτη η προθεσμία που έχουν ιδιοκτήτες ακινήτων για να κλείσουν τις μεταβιβάσεις που έχουν ξεκινήσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Γι' αυτούς θα δοθεί επαρκής χρόνος έως το τέλος Μαρτίου για να ολοκληρώσουν την διαδικασία. Η σχετική προθεσμία έληγε τέλος Ιανουαρίου.

Όσον αφορά τη ρύθμιση χρεών με 32 – 72 δόσεις ο υπουργός είπε ότι θα δοθεί τελικά ένας μήνας παράταση δηλαδή μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου προκειμένου να υπάρχει επιπλέον χρόνος για την υποβολή αιτήσεων. Αυτό σημαίνει ότι και τα χρέη που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και έχουν παγώσει θα παραμένουν παγωμένα για άλλο ένα μήνα ακόμα. Από το Μάρτιο όμως θα γίνουν απαιτητά.

Παράλληλα στο υπουργείο Οικονομικών έχει ανοίξει συζήτηση για την μονιμοποίησή των φορολογικών ελαφρύνσεων του ιού του 2022 όπως για παράδειγμα ο μειωμένος ΦΠΑ στην εστίαση τις μεταφορές το τουριστικό πακέτο και τα λοιπά καθώς και για το πάγωμα της φοράς αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα κλπ.

Τέλος απλώς επανέλαβε ότι υποβολή των φορολογικών δηλώσεων θα ξεκινήσει τον Μάρτη αλλά το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών ξεκινάει από τον Ιούλιο


Ειδήσεις σήμερα:

Πώς ο Covax φιλοδοξεί να θέσει υπό έλεγχο την πανδημία το 2022

Η «κατεύθυνση» που έδειξε το DNA στην υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη – «Ραγδαίες εξελίξεις» μέσα στην εβδομάδα

Το αεροπορικό δυστύχημα του Αλέξανδρου Ωνάση και το τέλος του παιδιού που θα κληρονομούσε μια αυτοκρατορία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης