Υπουργείο Υποδομών: «Πράσινο φως» στα τρία εμβληματικά projects των 477 εκατ. ευρώ

Υπουργείο Υποδομών: «Πράσινο φως» στα τρία εμβληματικά projects των 477 εκατ. ευρώ

Πήραν το πράσινο φως από τη Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα τρία εμβληματικά έργα

bioclimatic-3
Tο πράσινο φως, από τη Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα και πλέον ανοίγει ο δρόμος για την άμεση υλοποίησή του, πήρε το υπερσύγχρονο, βιοκλιματικό κτιριακό συγκρότημα της Γενικής Γραμματείας Υποδομών.

Το νέο εμβληματικό κτιριακό συγκρότημα, προϋπολογισμού 113 εκατ. ευρώ, του οποίου ο διαγωνισμός θα προκηρυχθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2021, αναμένεται να στεγάσει όλες τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Υποδομών, που σήμερα στεγάζονται σε 13 διάσπαρτα, μισθωμένα κτήρια, και θα συνδέεται μέσω μίας πεζογέφυρας με την οδό Πειραιώς εξασφαλίζοντας την εύκολη και ασφαλή πρόσβαση στο κτήριο και τις αναπλάσεις του περιβάλλοντος χώρου.
bioclimatic-1

Η μετεγκατάσταση όλων των υπηρεσιών της Γ.Γ.Υ. σε ένα νέο κτίριο, που θα πληροί τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου εργασιακού χώρου, σχεδιασμένου με άξονα τη μέγιστη ενεργειακή απόδοση και τη μικρότερη δυνατή συντήρηση, θα συμβάλει σημαντικά: στη μείωση των λειτουργικών εξόδων και στην απαλλαγή εξόδων για μισθώσεις κτιρίων, εξασφαλίζοντας οικονομικό όφελος για το Δημόσιο από τα μισθώματα της τάξεως των 3 εκατ. ευρώ ετησίως στην αναβάθμιση του εργασιακού περιβάλλοντος και στην εύκολη πρόσβαση ΑΜΕΑ και στην εξασφάλιση της υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, υπακούοντας στους κανονισμούς που μπορεί να προκύψουν από την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid 19.

Παράλληλα, το νέο, υποδειγματικό -ως προς την ιδιαίτερη βιοκλιματική και καινοτόμα δομή του- κτηριακό συγκρότημα της Γ.Γ.Υ., με ισχυρή «πράσινη ταυτότητα», θα προσφέρει σημαντικά στο αστικό του περιβάλλον της περιοχής και θα αναβαθμίσει ένα αρκετά υποβαθμισμένο τμήμα της πόλης. Θα αποτελέσει σημαντικό τοπόσημο και μαζί το νέο κέντρο καινοτομίας στις παλιές εγκαταστάσεις της Χρωματουργείας Πειραιά (ΧΡΩΠΕΙ), θα αλλάξουν την εικόνα της περιοχής και θα αποτελέσουν σημεία αναφοράς στην πρωτεύουσα.

Δύο επιπλέον έργα

Παράλληλα, εκτός από το βιοκλιματικό κτίριο της Γ.Γ.Υ., άλλα δύο σημαντικά έργα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών εγκρίθηκαν από τη Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ. Το ένα αφορά στην κατασκευή 17 υπερσύγχρονων, βιοκλιματικών σχολικών μονάδων στην Κεντρική Μακεδονία, με προϋπολογισμό 129 εκ. ευρώ και το άλλο στο εξωτερικό υδροδοτικό σύστημα για την κάλυψη των αναγκών της πρωτεύουσας, με προϋπολογισμό 235 εκατ. ευρώ και αναμένεται και τα δύο να προκηρυχθούν εντός του Α’ τριμήνου του 2021.

Κλείσιμο
bioclimatic-2
Ο προγραμματισμός του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών σε έργα ΣΔΙΤ δεν σταματά εδώ, αλλά περιλαμβάνει και πρόταση με 3 clusters των δικαστικών μεγάρων (στην Κεντρική Μακεδονία, στην Κεντρική Ελλάδα και στην Κρήτη) στις αρχές του επόμενου μήνα. Η πρόταση θα αφορά στην κατασκευή 7 νέων δικαστικών μεγάρων στις τρεις περιφέρειες της χώρας και στην ανακατασκευή άλλων 5, αλλά και στην 27ετή συντήρησή τους. Το έργο υπολογίζεται περίπου στα 360 εκ ευρώ και δουλεύεται συστηματικά από τη Γενική Γραμματεία Υποδομών το τελευταίο διάστημα, ώστε να δοθεί μία ολοκληρωμένη πρόταση και να συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση των δικαστικών υποδομών στο σύνολο της χώρας.
bioclimatic-0

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής δήλωσε: «Προχωράμε την υλοποίηση του σχεδιασμού μας, με μικρά και μεγάλα έργα υποδομών σε όλη τη χώρα. Έργα που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, ενώ ταυτόχρονα συμβάλουν στην ενίσχυση της οικονομίας μας. Κεντρικό ρόλο σε αυτό το σχεδιασμό έχουν οι Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, τις οποίες προωθούμε σε άριστη συνεργασία με όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία. Ενώνουμε δυνάμεις, προάγουμε την καινοτομία, δουλεύουμε για την ανάπτυξη, υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον».

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, κ. Γιώργος Καραγιάννης, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, γιατί τρία μεγάλα έργα ΣΔΙΤ που σχεδιάστηκαν από τη Γενική Γραμματεία μας, με την καθοδήγηση του Υπουργού Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, εγκρίθηκαν από τη Διυπουργική Επιτροπή. Παράλληλα, στην Γενική Γραμματεία μας δουλεύουμε συστηματικά και τον επόμενο μήνα θα παρουσιάσουμε πρόταση με 3 clusters Δικαστικών Μεγάρων σε όλη τη χώρα. Έτσι ανοίγει πλέον ο δρόμος για την ουσιαστική αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών της χώρας, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην επαναφορά της χώρας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης