Ξεκινά στις 18:00 η συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής

Ξεκινά στις 18:00 η συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής

H συζήτηση αναμένεται να κορυφωθεί την ερχόμενη Τρίτη 15 Δεκεμβρίου με τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα και των υπόλοιπών προέδρων της αντιπολίτευσης

vouli_ellinwn2
Η συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2021 ξεκινά σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής λίγες ώρες μετά την τελική απόφαση της Συνόδου Κορυφής για το Ταμείο Ανάκαμψης από το οποίο η Ελλάδα θα αντλήσει 31,9 δισ. ευρώ -τα 22,5 δισ. ευρώ υπό τη μορφή επιδοτήσεων – την επόμενη επταετία.

Η πενθήμερη διαδικασία θα ανοίξει στις 18:00 με τις τοποθετήσεις των γενικών εισηγητών ενώ η συζήτηση αναμένεται να κορυφωθεί την ερχόμενη Τρίτη 15 Δεκεμβρίου με τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα και των υπόλοιπών προέδρων της αντιπολίτευσης. Τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας θα διεξαχθεί και η ονομαστική ψηφοφορία.

Το νομοσχέδιο με τίτλο «Κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2020» έχει ήδη γίνει δεκτό, κατά πλειοψηφία, από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, με τη ΝΔ να ψηφίζει υπέρ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής, το ΚΚΕ, την Ελληνική Λύση και το ΜεΡΑ25 να το καταψηφίζουν.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε στην FDA την έγκριση του εμβολίου της Pfizer

Europa League: Δείτε τα γκολ της 6ης αγωνιστικής

Ολυμπιακός: «Κλείδωσαν» οι πιθανοί αντίπαλοι για τους «32» Europa League
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης