e-ΕΦΚΑ: Εντάσσονται και οι ξεναγοί - Η απόφαση Βρούτση

Γιάννης Βρούτσης: O κλάδος των ξεναγών εντάσσεται στο e-ΕΦΚΑ

ksenagoi
Την ένταξη της επαγγελματικής ομάδας των ξεναγών στο ψηφιακό ασφαλιστικό περιβάλλον αποφάσισαν από κοινού το υπουργείο Εργασίας  μαζί με την διοίκηση του e-ΕΦΚΑ και τη διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκε σήμερα τηλεδιάσκεψη μεταξύ του υπουργού  Γιάννη Βρούτση, του Διοικητή του e-ΕΦΚΑ κ. Χρήστου Χάλαρη, του Γενικού Διευθυντή του e-ΕΦΚΑ κ. Δημήτρη Παπαχρήστου με το Προεδρείο της ΠΟΜΕΞ και συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο Νικόλαο Ξυλουρά και την Αντιπρόεδρο Ευριδίκη Βλάσση.

Κατά την τηλεδιάσκεψη, ο υπουργός και η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ενημερώθηκαν λεπτομερώς για τα πολυετή προβλήματα των ξεναγών σχετικά με την απόκτηση ασφαλιστικής ικανότητας και ενημερότητας, με τον υπολογισμό ασφαλιστικών εισφορών τόσο για τη λήψη επιδόματος ανεργίας όσο και για το δικαίωμα σύνταξης.

Κοινός παρονομαστής των προβλημάτων των ξεναγών ήταν η απουσία μηχανογράφησης των ασφαλιστικών εισφορών τους καθώς όταν αυτή πραγματοποιήθηκε το 2001 στο τότε ΙΚΑ, δεν τους συμπεριέλαβε αλλά τους εξαιρούσε. Το παρωχημένο σύστημα των χειρόγραφων εισφορών είχε ως αποτέλεσμα να υφίστανται οι ίδιοι για 19 χρόνια μεγάλη ταλαιπωρία και γραφειοκρατία.

Πλέον, η ένταξη των 3.000 ξεναγών στο καθεστώς της μηνιαίας ηλεκτρονικής υποβολής Α.Π.Δ, είτε ως συνεργαζόμενοι στα τουριστικά πρακτορεία είτε ως αυτοτελώς απασχολούμενοι, θα συντελέσει στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτησή τους, θα κλείσει κάθε εστία εισφοροδιαφυγής για τον e-ΕΦΚΑ και εντέλει, θα εκσυγχρονίσει την επαγγελματική δραστηριότητα ενός πολύ σημαντικού κλάδου του ελληνικού τουρισμού.

Ειδήσεις σήμερα:

Η Ευρώπη παρουσίασε το σχέδιο για τον τουρισμό: Πώς θα γίνονται τα ταξίδια

Κορωνοϊός - Ελπίς: Θετικοί στον ιό τρεις γιατροί και μία νοσηλεύτρια

Σταϊκούρας: Εντός Μαΐου θα ανακοινωθούν τα φορολογικά μέτρα ενίσχυσης τουρισμού και εστίασης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης