Ελληνική διάκριση στο 1ο Φεστιβάλ θεάτρου στη Ρωσία

Ελληνική διάκριση στο 1ο Φεστιβάλ θεάτρου στη Ρωσία

Η παράσταση με την οποία εκπροσωπήθηκε η χώρα μας είναι βασισμένη στους Όρνιθες του Αριστοφάνη σε μία σύγχρονη προσέγγιση 

FB_IMG_1569000269476
Δυο σημαντικές διακρίσεις έλαβε η χώρα μας στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου της Ρωσίας το οποίο εκπροσώπησε ο Θεατρικός Σύλλογος Δωδεκανήσου με την θεατρική του ομάδα «Κουίντα».
Πρόκειται για το βραβείο “Best ensemble 2019” για το καλύτερο θεατρικό σύνολο στην ομάδα της θεατρολόγου Βίκυς Θεολόγη και το βραβείο «Best actor» για την ερμηνεία του Θανάση Ζαχαρόπουλου στον α΄ αντρικό ρόλο.

70588819_504161450369689_6301609092234346496_o
Η παράσταση με την οποία εκπροσωπήθηκε η χώρα μας είναι βασισμένη στους Όρνιθες του Αριστοφάνη σε μία σύγχρονη προσέγγιση που έγινε προκειμένου η θεατρική δράση να ενισχύσει τα ψυχαγωγικά προγράμματα που παρουσιάζονται στα τοπικά ξενοδοχεία της Ρόδου κατά την καλοκαιρινή σεζόν. Κύριο μέλημα του Θεατρικού Συλλόγου Δωδεκανήσου ήταν να δώσει την ευκαιρία στους ξενόγλωσσους επισκέπτες να έρθουν σε επαφή με το αρχαίο ελληνικό θέατρο. Η παράσταση ήταν εξ αρχής στην αγγλική γλώσσα γεγονός που τράβηξε την προσοχή των διοργανωτών του Διεθνούς Φεστιβάλ.

Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου της Ρωσίας ξεκίνησε στις 13 Σεπτεμβρίου και είχε διάρκεια 6 ημέρες. Κατά την διάρκεια αυτού παρουσιάστηκαν φαντασμαγορικά θεάματα από όλες τις χώρες. Τα μέλη της ελληνικής ομάδας κατά την έναρξη του φεστιβάλ συστήθηκαν ντυμένοι με Μυκονιάτικες και Ροδίτικες παραδοσιακές ενδυμασίες τονίζοντας την σημαντικότητα και αδελφότητα των νήσων του Νοτίου Αιγαίου. Η πρόεδρος του ΘΕ.ΣΥ.ΔΩ. Βίκυ Θεολόγη με την χρήση προτζέκτορα παρουσίασε τα νησιά του Αιγαίου ενώ αργότερα παρουσίασαν τους παραδοσιακούς χορούς Μυκονιάτικο μπάλο και Ροδίτικη Σούστα. Τις παραδοσιακές φορεσιές τους είχαν παραχωρήσει το εκπολιτιστικό σωματείο «Ελληνικού Λαϊκοί Χοροί» της Ρόδου και ο πολιτιστικός σύλλογος Μυκόνου «Οι Ανεμόμυλοι». Άλλες χώρες οι οποίες βραβεύτηκαν είναι οι εξής : Ρουμανία, βραβείο καλύτερης θεατρικής παράστασης και βραβείο δεύτερου αντρικού ρόλου. Ισπανία, βραβείο καλύτερης διαχείρισης πολυμέσων. Αυστρία, βραβείο καλύτερης σκηνογραφίας. Ρωσία, βραβείο καλύτερης χορογραφίας και βραβείο κουστουμιών.

Η αποστολή απαρτίστηκε από τα εξής μέλη του ΘΕ.ΣΥ.ΔΩ. : Βίκυ Θεολόγη, Κατερίνα Τσαβλίδη, Θανάσης Ζαχαρόπουλος, Βαγγέλης Λαός, Αλέξανδρος Πασχάλης και Αγγελος Γιακουμάκης.

20190917_224245
Η ελληνική θεατρική ομάδα «Κουίντα» έχει ήδη προσκληθεί σε επόμενα Διεθνή Φεστιβάλ προκειμένου να παρουσιάσει το έργο της. Τον ΘΕ.ΣΥ.ΔΩ. στην προκειμένη αποστολή υποστήριξαν οι επιχειρήσεις : MEA TERRA, TAKOYDIS About Water, Exalco S.A., Prince Oliver.

Σημαντική ήταν η συμβολή της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου , του αντιπεριφερειάρχη πολιτισμού Κάλλιστου Διακογεωργίου αλλά και του ταξιδιωτικού γραφείου Contours Travel όπως επίσης και του ξενοδοχείου Rodos Palace.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης