Τα best sellers του σπουδαίου Έλληνα συγγραφέα Γιάννη Ξανθούλη είναι στο ΘΕΜΑ

book-xanthoulis_main01

Αυτή την Κυριακή, το υπέροχο μυθιστόρημα «Το ροζ που δεν ξέχασα»

Τα μπεστ-σέλερ βιβλία του Γιάννη Ξανθούλη έρχονται στο Πρώτο ΘΕΜΑ: Αυτή την Κυριακή το υπέροχο μυθιστόρημα «Το ροζ που δεν ξέχασα». Ακολουθεί το εκπληκτικό «Το τρένο με τις φράουλες».

Συναισθηματικό και σκληρό ταυτόχρονα, είναι το μυθιστόρημα που αναδεικνύει ιδανικά το τεράστιο ταλέντο του Γιάννη Ξανθούλη. Διηγείται μια ιστορία που είναι πολλές ιστορίες. Σαν μια μεγάλη κούρσα με ταξί που κυκλοφορεί μέσα στην ανθρώπινη ψυχή.

Τα best sellers του σπουδαίου Έλληνα συγγραφέα Γιάννη Ξανθούλη είναι στο ΘΕΜΑ

Ο αφηγητής και κεντρικός ήρωας του βιβλίου «Το ροζ που δεν ξέχασα» είναι ένας οδηγός ταξί. Σε ένα πρώτο επίπεδο, περιφέρεται στους δρόμους της Αθήνας. Στην πραγματικότητα όμως ο Γιάννης Ξανθούλης στέλνει αυτό το ταξί από τη μία άκρη στην άλλη μέσα στον εσωτερικό κόσμο του ήρωά του. Έτσι, οι εικόνες της καθημερινότητας μπλέκονται με τις επιθυμίες, τις σκέψεις και, κυρίως, με τα όνειρά του. Ένα μικρό δείγμα από το ύφος του κειμένου. Ο ταξιτζής-παρατηρητής-ψυχολόγος μιλά για μία από τις γυναίκες που διαδραματίζουν κυρίαρχο ρόλο στην προσωπική του ζωή: «Τρία χρόνια στην πλατεία Βάθης είναι πολλά. Δεν τα αντέχει. Εργάζεται, ζει και κοιμάται για να ονειρεύεται τον Καναδά, τα χιόνια, το Κεμπέκ, το Μόντρεαλ, την παγωμένη απεραντοσύνη, την αφθονία πέρα από τη μιζέρια μιας αθηναϊκής πλατείας με εμιγκρέδες πέμπτης κατηγορίας που καταπίνουν ασταμάτητα μπίρα.

'Κι εκεί δεν ήμουν τίποτα, κι εδώ τίποτα. Θέλω μια τρίτη πατρίδα, για ν' αρχίσω ν' αγαπώ και να νοσταλγώ την πρώτη', έλεγε». Με αμέτρητες εικόνες και διηγήσεις, «Το ροζ που δεν ξέχασα» είναι ένα μαγικό και συνάμα ρεαλιστικό μυθιστόρημα. Ένα πραγματικά σπουδαίο έργο της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας.


Μη χάσετε αυτή την Κυριακή μαζί με το Πρώτο ΘΕΜΑ το εξαιρετικό μυθιστόρημα «Το ροζ που δεν ξέχασα» του Γιάννη Ξανθούλη. Την επόμενη εβδομάδα το μπεστ-σέλερ του σπουδαίου Έλληνα συγγραφέα «Το τρένο με τις φράουλες».

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Δημήτρης

Θα ακολουθήσουν κι άλλα βιβλία του πέρα από τα προλεγόμενα;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

book_main

Μοντέρνοι άνθρωποι, μοντέρνοι έρωτες, μοντέρνα πάθη -αλλά το ίδιο πάντα προαιώνιο πρόβλημα: Μονογαμία και απιστία ή ελευθερία και ανοιχτές σχέσεις; Οι ηρωίδες του βιβλίου υποφέρουν, αλλά δεν κλαίνε ποτέ.

1