«Έφυγε» από τη ζωή ο σκιτσογράφος Γιάννης Ανδρεαδάκης

«Έφυγε» από τη ζωή ο σκιτσογράφος Γιάννης Ανδρεαδάκης

Σε ηλικία 86 χρόνων

 «Έφυγε» από τη ζωή ο σκιτσογράφος Γιάννης Ανδρεαδάκης
Σε ηλικία 86 χρόνων, «έφυγε» από τη ζωή, ο Ηρακλειώτης σκιτσογράφος Γιάννης Ανδρεαδάκης, που τα τελευταία 50 χρόνια  «σχολίαζε» την τοπική επικαιρότητα αλλά και την κρητική κουλτούρα, με χιούμορ και φαντασία.

Σκίτσα του έχουν δημοσιευτεί στον τοπικό και τον αθηναϊκό Τύπο, υπάρχουν όμως και ως συλλεκτικό υλικό σε ιδιωτικές συλλογές. Έκθεση έργων του έκανε πρώτη φορά στο Ηράκλειο τον Δεκέμβρη του 1966 και ακολούθησε μια ακόμη τον Δεκέμβρη του 1983 στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Μέρος της σημαντικής δουλειάς του εκδόθηκε από τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου, με τίτλο τα «Ανώδυνα».

Ο Ηρακλειώτης σκιτσογράφος συνεργαζόταν με τη εφημερίδα «Αλλαγή», του τότε δημάρχου Μανόλη Καρέλλη, η οποία επί χρόνια φιλοξενούσε στην 1η σελίδα της τα σκίτσα του. Επίσης, γελοιογραφίες του κατά καιρούς δημοσιευθήκαν στις εφημερίδες «Μεσόγειος» και «Πατρίδα».

Η κηδεία του Γιάννη Ανδρεαδάκη θα τελεστεί σήμερα, Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου, στις 15.00, στο νέο κοιμητήριο του Ηρακλείου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Best of Network

Δείτε Επίσης