Ξαναζούν το μύθο τους 60.000 χίπις

Ξαναζούν το μύθο τους 60.000 χίπις

Στις ιστορικές σπηλιές και στην παραλία στα Μάταλα, τα παιδιά των λουλουδιών αναβιώνουν στιγμές της απόλυτης ξεγνοιασιάς της δεκαετίας του '60

Ξαναζούν το μύθο τους 60.000 χίπις
Στη δεκαετία του '60 και του '70, οι χίπις ζούσαν στις σπηλιές και χόρευαν πάνω στην άμμο στην παραλία των Ματάλων κάνοντας ακόμα και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για το... «ταξιδιωτικό κύμα» των χίπις στην περιοχή.



Ακόμα και αν έχουν περάσει μερικές δεκαετίες, δεν είναι λίγοι εκείνοι που ακόμα και σήμερα επισκέπτονται το χωριό, με στόχο να ξαναζήσουν μνήμες της εποχής των χίπις.

Υπάρχουν, βέβαια, και εκείνοι – άνθρωποι όλων των ηλικιών - που είναι απλά λάτρεις της μουσικής και θέλουν να γιορτάσουν την αγάπη και την ειρήνη μέσω της μουσικής και της τέχνης.
Κλείσιμο



Από όποια «κατηγορία» και αν προέρχονται, το σίγουρο είναι ότι δίνουν τον δικό τους παλμό και «γεμίζουν» τα Μάταλα.

Όλα ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2011, οπότε και ο δήμαρχος της περιοχής διοργάνωσε μια γιορτή στη διάσημη παραλία για να γιορτάσει το βιβλίο «ο Μύθος των Ματάλων», βιβλίο με φωτογραφίες των χίπις της δεκαετίας του '60 και του '70.



Ουσιαστικά, διοργανώθηκε ένα reunion 35.000 ανθρώπων που αναβίωσαν ένδοξες στιγμές.

Τον Ιούνιο του 2012 πάνω από 58.000 άτομα έδωσαν το «παρών» στο φεστιβάλ, το ίδιο και το 2013.



Και ο Ιούνιος του 2014 δεν θα μπορούσε να ξεφύγει του κανόνα. Οι απανταχού χίπις και φαν του θεσμού συρρέουν στα Μάταλα για να ζήσουν 3 μοναδικά ηλιοβασιλέματα γεμάτα μουσική και χορό από τις 20 μέχρι και τις 22 Ιουνίου και να απολαύσουν ένα διαφορετικό τρόπο ζωής.



Το σήμα της έναρξης δόθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής με πλήθος συναυλιών και στις τρεις σκηνές (Cave stage, Earth stage, Camping stage) που έχουν στηθεί σε διαφορετικά σημεία των Ματάλων. Ταυτόχρονα, πλήθος δραστηριοτήτων πραγματοποιούνται στο Earth village, που έχει στηθεί στο υπαίθριο πάρκινγκ κοντά στην παραλία.



Συγκροτήματα όπως οι GB BLUES BAND, RENEGADE, CROSSROADS, VIVA CARLOS, CAD, καθώς και DJ sets και ραδιοφωνικοί παραγωγοί θα κάνουν το δικό τους πέρασμα από τα Μάταλα. Το ίδιο και τα Κίτρινα Ποδήλατα και ο Πάνος Κατσιμίχας.



Στόχος των διοργανωτών είναι η γενικότερη ανάπτυξη και κυρίως η τουριστική προβολή της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Φαιστού, για το λόγο αυτό η είσοδος σε όλες τις συναυλίες, το κάμπινγκ και τις δραστηριότητες είναι δωρεάν.



Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Φαιστού και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, την Π.Ε. Ηρακλείου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πιτσιδίων-Ματάλων και την Αναπτυξιακή Εταιρεία Ματάλων.

































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης