Σε τιμή ρεκόρ αναμένεται ότι θα πωληθεί ένα έργο του διάσημου ζωγράφου Βίνσεντ βαν Γκογκ,που θα βγει σε δημοπρασία για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια από τον οίκο Christie's Hong Kong στις 26 Σεπτεμβρίου.
Ο πίνακας Les canots amarrés (Αγκυροβολημένα Σκάφη) είναι έργο του 1887 και εκτιμάται ότι η τιμή του θα εκτοξευθεί από 30 έως 50 εκατομμύρια δολάρια.
Εφόσον οι εκτιμήσεις επαληθευθούν και ο πίνακας πωληθεί για 50 εκατομμύρια δολάρια, θα γίνει το πιο ακριβό έργο δυτικού καλλιτέχνη που πωλείται σε δημοπρασία στην Ασία και θα ξεπεράσει τον σημερινό κάτοχο του ρεκόρ, τον πίνακα «Warrior» του 1982 του Ζαν Μισέλ Μπασκιά, ο οποίος πωλήθηκε 41,7 εκατομμύρια από τον οίκο Christie's το 2021.
Το έργο είναι μέρος μιας τριάδας τοπίων που ζωγράφισε ο Ολλανδός ζωγράφος στο Ανιέρ-συρ-Σεν κατά τη διάρκεια ταξιδιών του στη Γαλλία. Το γραφικό Ανιέρ-συρ-Σεν που βρίσκεται κατά μήκος του Σηκουάνα στα βορειοδυτικά του Παρισιού, ήταν ένα δημοφιλές καταφύγιο το Σαββατοκύριακο για τους ιστιοπλόους.
Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, ο πίνακας βρισκόταν αρχικά στη συλλογή της βασιλικής οικογένειας των Βουρβόνων – Δύο Σικελιών, απόγονων των ιστορικών ηγεμόνων της Σικελίας και της νότιας Ιταλίας. Το 1991 αγοράστηκε από την Ιταλίδα ηθοποιό Έντι Βέσελ από τον οίκο Sotheby's του Λονδίνου. Πλέον, το έργο τέχνης προσφέρεται στον οίκο Christie's από την κόρη της, την πριγκίπισσα Καμίλα, η οποία τον απέκτησε μέσω ενός οικογενειακού καταπιστεύματος.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας