Γκόραν Μπρέγκοβιτς: Έρχεται στην Ελλάδα για τρεις συναυλίες

Γκόραν Μπρέγκοβιτς: Έρχεται στην Ελλάδα για τρεις συναυλίες

Θα παρουσιάσει, μεταξύ άλλων, το μουσικό υλικό από το νέο του άλμπουμ

Giorge_Gabrits
Τη στενή σχέση που έχει δημιουργήσει με το ελληνικό κοινό επιβεβαιώνει, για μία ακόμη φορά, ο Γκόραν Μπρέγκοβιτς εντάσσοντας τη χώρα μας στην φετινή καλοκαιρινή του περιοδεία. Ο Βαλκάνιος συνθέτης – μουσικός θα δώσει τρεις συναυλίες, στις 17 Ιουλίου, στο Κολυμβητήριο Ραφήνας και στις 18 Ιουλίου, στην Κοιλάδα Ηφαιστείου, στη Νίσυρο, στο πλαίσιο του 10ου Διεθνούς Φεστιβάλ του νησιού και στις 28 του ίδιου μήνα στο Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης.

Goran Bregović - The Belly Button Of The World (The Inside Party)


Αυτή τη φορά, μάλιστα, ο Γκόραν Μπρέγκοβιτς φέρνει μαζί του το υλικό από το νέο του άλμπουμ, που κυκλοφόρησε από την διεθνή δισκογραφική εταιρεία Decca, και έχει τίτλο «The Belly Button of the World». Πρόκειται για μια δουλειά που έγραψε και ηχογράφησε κατά τη διάρκεια της πανδημίας η οποία περιλαμβάνει πέντε νέα έργα, γραμμένα για τρία σόλο βιολιά, μια συμφωνική ορχήστρα, ένα σεξτέτο με ανδρικές φωνές αλλά τη συμμετοχή του συγκροτήματος Wedding and Funeral Band.

Κλείσιμο
Ο καλλιτέχνης που έκανε μόδα τη βαλκανική μουσική δημιούργησε τρεις λυρικές ιστορίες βασισμένες σε χριστιανικές, εβραϊκές και μουσουλμανικές λειτουργίες οι οποίες εκτελούνται από τους σολίστ Mirjana Nesković (Σερβία), Gershon Leiserson (Ισραήλ) και Zied Zouari (Τυνησία).

Goran_Bregovic_-_new_album
Το εξώφυλλο του νέου άλμπουμ του Γκόραν Μπρέγκοβιτς


Ο Γκόραν Μπρέγκοβιτς αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο της παγκόσμιας μουσικής. Το διεθνές κοινό γνώρισε και αγάπησε τη δουλειά του μέσα από τα σάουντρακ για τις δημοφιλέστατες ταινίες του Εμίρ Κουστουρίτσα «Ο καιρός των τσιγγάνων», ««Arizona Dream» και «Underground». Ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι της μακρόχρόνιας καριέρας του αποτελούν και οι συνεργασίες του με καταξιωμένους καλλιτέχνες από ολόκληρο τον κόσμο μεταξύ των οποίων οι Ίγκι Ποπ, Gipsy Kings, Σεζάρια Εβόρα, Ασάφ Αβιντάν, Σεζάν Ακσού αλλά και τους δικούς μας Γιώργο Νταλάρα και Άλκηστη Πρωτοψάλτη.

Πρόγραμμα συναυλιών στην Ελλάδα

17 Ιουλίου – Ραφήνα
Κολυμβητήριο Ραφήνας
Ώρα έναρξης : 21.00
Προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ
https://www.ticketmaster.gr/showEventInfo.html?idEvent=2006067 

18 Ιουλίου – Νίσυρος
Κοιλάδα Ηφαιστείου 
Έναρξη του 1ου Διεθνές Φεστιβάλ  Νισύρου
‘Ωρα 21.00 
Είσοδος Ελεύθερη

28 Ιουλίου - Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης
Έναρξη του 7ου Φεστιβάλ του Δήμου Δωδώνης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης