«1917»: Το πολεμικό δράμα του Σαμ Μέντες σάρωσε στη Βρετανία την εποχή του κορωνοϊού

«1917»: Το πολεμικό δράμα του Σαμ Μέντες σάρωσε στη Βρετανία την εποχή του κορωνοϊού

Τί εισπράξεις έκανε η ταινία και σε ποια ποσοστά κινήθηκε η συνολική κινηματογραφική πτώση τη δύσκολη χρονιά που πέρασε.

1917
To «1917», το συγκλονιστικό πολεμικό δράμα του Σαμ Μέντες ήταν η ταινία με τα υψηλότερα κέρδη στη Βρετανία το 2020. Μια χρονιά εξαιρετικά δύσκολη έως και κατατροφική, μεταξύ πολλών άλλων και για τον κινηματογράφο, καθώς για ένα μεγάλο κομμάτι της οι αίθουσες παρέμειναν κλειστές λόγω των έκτακτων περιοριστικών μέτρων. Κάτω από αυτές τις δυσμενέστατες συνθήκες η ταινία, που απέσπασε τρία Όσκαρ, κατάφερε συγκεντρώσει, μόνον στη Βρετανία, κέρδη ύψους 44 εκατ λιρών!

Η ιστορία της ταινίας, με πρωταγωνιστές τους Τζορτζ ΜακΚέι, Ντιν - Τσαρλς Τσάπμαν, Μαρκ Στρονγκ, Κόλιν Φερθ και Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, που έκανε πρεμιέρα στις αρχές του 2020, τοποθετείται στον προτελευταίο χρόνο του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν δύο νεαροί Βρετανοί στρατιώτες αναλαμβάνουν μια φαινομενικά αδύνατη αποστολή: να διαπεράσουν τις γραμμές του εχθρού ώστε να παραδώσουν ένα γράμμα, το οποίο θα σώζει τη ζωή εκατοντάδων στρατιωτών και του αδερφού ενός από τους δύο αποστολείς.
Sonic
To «Σόνικ: Η ταινία» βρέθηκε στη δεύτερη θέση του βρετανικού box office το 2020

Η εισπρακτική αυτή επιτυχία βεβαίως ήταν αντιστρόφως ανάλογη με την γενική εικόνα που παρουσίασε η κινηματογραφική δραστηριότητα στη Βρετανία. Από τον περασμένο Μάρτιο, όποτε επιβλήθηκε το πρώτο lockdown, μέχρι τα τέλη της χρονιάς η πτώση στις εισπράξεις σε σχέση με πέρσι άγγιξε το 76% με το σύνολο των νέων ταινιών που προβλήθηκαν να συγκεντρώνουν 322 εκατ λίρες.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι εννέα από τις δέκα ταινίες που σημείωσαν τις υψηλότερες επιδόσεις στο βρετανικό box office είχαν βγει στις αίθουσες πριν φθάσει το κύμα του κορωνοϊού στην Ευρώπη. Ανάμεσά τους και οι «Σόνικ: Η ταινία», «Tenet», «Bad Boys for Life» και «Dolittle» που συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα και οι «Μικρές Κυρίες», «The Gentlemen », «Παράσιτα», «Star Wars: Ο πόλεμος των άστρων» και «Jumanji: Η επόμενη πίστα»

Ειδήσεις σήμερα:

Σε αυστηρό lockdown ο δήμος Αλιάρτου - Συρροή κρουσμάτων μεταξύ πιστών που παρακολούθησαν τη Λειτουργία τα Χριστούγεννα

Γερμανία: Αυστηρότερα μέτρα και παράταση του lockdown αποφάσισε η Μέρκελ

Υποχρεωτικά με επιταγές ή κάρτες οι πληρωμές στις ΔΟΥ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης