«Το βιβλίο ως έργο τέχνης» στο Σεράφειο

sarafeio

Ένας κύκλος καλλιτεχνικών βιωματικών εργαστηρίων για παιδιά και εφήβους με στόχο τη γνωριμία με το βιβλίο ως έργο τέχνης παρουσιάζεται στο Σεράφειο Κέντρο στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου»

Τέσσερις συναντήσεις -στις 15, 16, 22 και 23 Σεπτεμβρίου- περιλαμβάνει ο κύκλος των καλλιτεχνικών βιωματικών εργαστηρίων για παιδιά και εφήβους που διοργανώνει η πρωτοβουλία «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» και «Η Ορχήστρα των Χωμάτων».

Το Σεράφειο κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας του δήμου Αθηναίων φιλοξενεί τις εκδηλώσεις οι οποίες πραγματοποιούνται με στόχο τη γνωριμία παιδιών και εφήβων με το βιβλίο ως έργο τέχνης.

Συνδιοργανωτής των συναντήσεων είναι «Η Ορχήστρα των Χωμάτων». Στην σελίδα της ομάδας στο Facebook διαβάζουμε γι’ αυτήν σχετικά:

«Η Ορχήστρα των Χωμάτων» δημιουργεί και υλοποιεί διαθεματικά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά σχολικής ηλικίας τα οποία έχουν ως βασικό στόχο την απόκτηση γνώσεων γύρω από την τέχνη και το περιβάλλον και την ανάπτυξη δεξιοτήτων μέσα από βιωματικές δραστηριότητες. Με εργαλεία την τέχνη, τη δημιουργικότητα και τη φαντασία, η Ορχήστρα των Χωμάτων, παρακινεί τα παιδιά να ανακαλύψουν τη φύση που βρίσκεται γύρω τους, να αξιοποιήσουν φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά και τελικά να μάθουν πώς μόνα τους μπορούν να μεταμορφώσουν το δικό τους χώρο».

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εργαστηρίων όπως αναφέρεται στην σχετική εκδήλωση στο Facebook περιλαμβάνει:

Σάββατο 15/9
«Το βιβλίο του καλλιτέχνη (artist book)… Έργο τέχνης ή βιβλίο;»
Μέσα από βιωματικά παιχνίδια, ταξιδεύουμε στην ιστορία της τέχνης και γνωρίζουμε πως οι καλλιτέχνες του 20ου αιώνα δημιούργησαν βιβλία – έργα τέχνης. Από πού εμπνεύστηκαν, τι υλικά χρησιμοποίησαν και πόσα διαφορετικά είδη βιβλίων υπάρχουν.
Εξερευνούμε τις δυνατότητες μας και πειραματιζόμαστε με διαφορετικά υλικά που θα βρούμε στο εργαστήριο.

Κυριακή 16/9
«Απ΄ τη λέξη στην εικόνα…»
Διερευνώντας τον τρόπο που μια ιδέα μπορεί να εξελιχθεί σε έργο τέχνης!
Παιχνίδια δημιουργικής γραφής, μνήμης, ζωγραφικής, σχεδιασμός μιας λέξης, μιας ιδέας, ενός τόπου.
Αποφασίζουμε το θέμα του βιβλίου μας και σχεδιάζουμε τον τρόπο με τον οποίο θα το υλοποιήσουμε.

Σάββατο 22 και Κυριακή 23/9
Βιβλιοκαμώματα #1 & #2
Δημιουργία ενός βιβλίου-έργου τέχνης με τη χρήση μικτών τεχνικών.
Ήρθε η ώρα να κάνουμε πράξη τις ιδέες που γεννήθηκαν στις προηγούμενες συναντήσεις και να δημιουργήσουμε το δικό μας artist book!

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

poli-paidi-mnimeia

Οδηγός εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση από την Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ)

dertilis

Ο καθηγητής Γ. Β. Δερτιλής με την νέα, αναθεωρημένη και επαυξημένη έκδοση του κορυφαίου έργου του «Ιστορία της Νεότερης και Σύγχρονης Ελλάδας 1750-2015» καταφέρνει να εξηγήσει «την Ιστορία της νεότερης και σύγχρονης Ελλάδας με τους Έλληνες να φαντάζονται μιαν από τις πρωιμότερες δημοκρατίες στον κόσμο και να την διαμορφώνουν βυθισμένοι σε εξάρσεις ενθουσιασμού και σε εμφύλια μίση, να παλεύουν με την αστάθεια που τους επέβαλλε η μοίρα της χώρας, η θέση της στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, και να σκορπούν το αίμα τους αντιμετωπίζοντας αυτοκρατορίες και αψηφώντας υπερδυνάμεις»

leon

Ο 44χρονος φιλόλογος Λέων Α. Ναρ στο Κολλέγιο Ανατόλια της Θεσσαλονίκης γράφει μια ξεχωριστή ιστορία για την επώδυνη ανασυγκρότηση της Ισραηλιτικής Κοινότητας, καταγράφοντας τα πολλαπλά εμπόδια που συνάντησε η επανένταξη των ομοθρήσκων του στην πόλη τους

6
kostas-tsakonas

Μια ταινία του Θόδωρου Μαραγκού για τον Κώστα Τσάκωνα στο διαγωνιστικό τμήμα του 12ου Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Docfest που γίνεται στην Χαλκίδα και ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή

comedy-xmas

Το Comedy club για παιδιά το Δεκέμβριο στον Πολυχώρο του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

saia-paradosou

Η Ηρώ Σαϊα έστησε μια compact παράσταση σαν ένα ακριβό κέντημα από τα παλιά – μόνο που τα υλικά της παράστασης μιλάνε για την ζωή μας στο σήμερα!