«Το βιβλίο ως έργο τέχνης» στο Σεράφειο

sarafeio

Ένας κύκλος καλλιτεχνικών βιωματικών εργαστηρίων για παιδιά και εφήβους με στόχο τη γνωριμία με το βιβλίο ως έργο τέχνης παρουσιάζεται στο Σεράφειο Κέντρο στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου»

Τέσσερις συναντήσεις -στις 15, 16, 22 και 23 Σεπτεμβρίου- περιλαμβάνει ο κύκλος των καλλιτεχνικών βιωματικών εργαστηρίων για παιδιά και εφήβους που διοργανώνει η πρωτοβουλία «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» και «Η Ορχήστρα των Χωμάτων».

Το Σεράφειο κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας του δήμου Αθηναίων φιλοξενεί τις εκδηλώσεις οι οποίες πραγματοποιούνται με στόχο τη γνωριμία παιδιών και εφήβων με το βιβλίο ως έργο τέχνης.

Συνδιοργανωτής των συναντήσεων είναι «Η Ορχήστρα των Χωμάτων». Στην σελίδα της ομάδας στο Facebook διαβάζουμε γι’ αυτήν σχετικά:

«Η Ορχήστρα των Χωμάτων» δημιουργεί και υλοποιεί διαθεματικά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά σχολικής ηλικίας τα οποία έχουν ως βασικό στόχο την απόκτηση γνώσεων γύρω από την τέχνη και το περιβάλλον και την ανάπτυξη δεξιοτήτων μέσα από βιωματικές δραστηριότητες. Με εργαλεία την τέχνη, τη δημιουργικότητα και τη φαντασία, η Ορχήστρα των Χωμάτων, παρακινεί τα παιδιά να ανακαλύψουν τη φύση που βρίσκεται γύρω τους, να αξιοποιήσουν φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά και τελικά να μάθουν πώς μόνα τους μπορούν να μεταμορφώσουν το δικό τους χώρο».

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εργαστηρίων όπως αναφέρεται στην σχετική εκδήλωση στο Facebook περιλαμβάνει:

Σάββατο 15/9
«Το βιβλίο του καλλιτέχνη (artist book)… Έργο τέχνης ή βιβλίο;»
Μέσα από βιωματικά παιχνίδια, ταξιδεύουμε στην ιστορία της τέχνης και γνωρίζουμε πως οι καλλιτέχνες του 20ου αιώνα δημιούργησαν βιβλία – έργα τέχνης. Από πού εμπνεύστηκαν, τι υλικά χρησιμοποίησαν και πόσα διαφορετικά είδη βιβλίων υπάρχουν.
Εξερευνούμε τις δυνατότητες μας και πειραματιζόμαστε με διαφορετικά υλικά που θα βρούμε στο εργαστήριο.

Κυριακή 16/9
«Απ΄ τη λέξη στην εικόνα…»
Διερευνώντας τον τρόπο που μια ιδέα μπορεί να εξελιχθεί σε έργο τέχνης!
Παιχνίδια δημιουργικής γραφής, μνήμης, ζωγραφικής, σχεδιασμός μιας λέξης, μιας ιδέας, ενός τόπου.
Αποφασίζουμε το θέμα του βιβλίου μας και σχεδιάζουμε τον τρόπο με τον οποίο θα το υλοποιήσουμε.

Σάββατο 22 και Κυριακή 23/9
Βιβλιοκαμώματα #1 & #2
Δημιουργία ενός βιβλίου-έργου τέχνης με τη χρήση μικτών τεχνικών.
Ήρθε η ώρα να κάνουμε πράξη τις ιδέες που γεννήθηκαν στις προηγούμενες συναντήσεις και να δημιουργήσουμε το δικό μας artist book!

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

alex

Μια νέα σε ηλικία αλλά ώριμη σε δημιουργικές ιδέες chef η Αλεξάνδρα Βασιλάτου έχει «στήσει» με την στήριξη του The People’s Trust το δικό της εργαστήριο – κουζίνα στη Πλατεία Δεξαμενής στο Κολωνάκι

3
xelidonia

Και όμως το πιστό αντίγραφο, διαστάσεων 40x59cm, από μια λεπτομέρεια της περίφημης «Τοιχογραφίας της Άνοιξης» όπου «δύο χελιδόνια ερωτοτροπούν πετώντας σε τοπίο με κόκκινα κρίνα» από το Ακρωτήρι της Θήρας του 16ου αιώνα π.Χ ,που διατίθεται, έναντι 200 ευρώ, στο πωλητήριο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου δεν μπορεί κανείς να το βρει στο e-shop του. Και αυτό, γιατί e-shop δεν υπάρχει!

nexamas

Ο ακαδημαϊκός Αλέξανδρος Νεχαμάς στο νέο του βιβλίο – που μεταφράζει και προλογίζει ο Θεοφάνης Τάσης- υποστηρίζει ότι ήρθε ο καιρός για μια αναθεώρηση της αριστοτελικής σύλληψης της φιλίας διότι, παρά την ερμηνευτική της ισχύ, παραγνωρίζει τις αμφισημίες και τους κινδύνους, δηλαδή τη σκοτεινή της όψη

1
madam-koko

Η designer Αντωνία Σκαράκη με την δημιουργική της δουλειά έδωσε ζωή σε μια φάρμα που μας τροφοδοτεί με αυγά δίνοντας ρόλο στις ίδιες τις κότες!

2
bostani

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ανοίγει τις πόρτες του Αγροκτήματος του στη περιοχή της Θέρμης και δίνει την δυνατότητα σε 100 εραστές του αστικού λαχανόκηπου να αποκτήσουν 100 τ.μ γης με ένα ετήσιο νοίκι 120 ευρώ

smyrni

Η Νίκη Σμυρνή μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε μέσα από την διαδικτυακή πλατφόρμα travelgems νέες και δυσεύρετες εξατομικευμένες ταξιδιωτικές εμπειρίες

voitchek

Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και στο Θέατρο Σημείο στη Καλλιθέα θα παίζονται μέχρι και τα τέλη Απριλίου δύο παραστάσεις με αναφορά και βάση το ίδιο έργο: Το «Βόυτσεκ» του Γκέοργκ Μπύχνερ