Δοκιμάζουμε το ανοικτό Abarth 500 (video)

Δοκιμάζουμε το ανοικτό Abarth 500 (video)

Ποιο είναι το αποτέλεσμα που προκύπτει όταν στριμώξεις σε περιορισμένες διαστάσεις πολύ όμορφη εμφάνιση, επιδόσεις σπορ αυτοκινήτου και ανοιχτή οροφή; Διασκέδαση μέρα νύχτα, όπου κι αν βρεθείς!

Δοκιμάζουμε το ανοικτό Abarth 500 (video)
Η αλήθεια είναι ότι, όταν ακούς για εκρηκτικές επιδόσεις σε ανοιχτό αυτοκίνητο, οφείλεις να κρατάς μικρό καλάθι. Οι στρεβλώσεις που μοιραία έχει ένα cabrio (λόγω της μικρότερης ακαμψίας από την απουσία οροφής) γίνονται πιο έντονες με τη γρήγορη οδήγηση. Ομως στην περίπτωση του 500c έχουμε ένα cabrio που δεν έχει το βασικό μειονέκτημα των cabrio! Διότι το μικρό τερατάκι έχει μεν μεγάλη ανοιγόμενη οροφή, όμως οι κολόνες βρίσκονται στη θέση τους και ενώνονται μεταξύ τους με ατσάλι.

Το 500c είναι το πιο παράξενο μοντέλο της Abarth. Μάλιστα, κατά την παρουσίασή του στο Μπαλόκο, οι άνθρωποι της εταιρείας μάς είχαν πει ότι το 500c είναι το πρώτο τους μοντέλο που απευθύνεται και σε γυναικείο κοινό. Ενα Abarth για γυναίκες; Ενας σύγχρονος θρύλος της αυτοκίνησης, μια εταιρεία συνώνυμο της αρσενικής δύναμης, να κατασκευάζει αυτοκίνητο για κυρίες; Ευτυχώς, οι Ιταλοί δεν τα κατάφεραν! Το 500c είναι αρκετά «αντρικό» ώστε να γοητεύει τα αγοράκια που τρελαίνονται με τη γρήγορη οδήγηση. Τώρα, αν το επιλέξει και κάποιο κοριτσάκι, ας το δεχτούμε σαν παράπλευρη απώλεια (και ας μας δώσουν από την Abarth το τηλέφωνό της, γιατί αυτή θα πρέπει να είναι η ιδανική για μας γυναίκα)!

Κλείσιμο
Στο εσωτερικό του ξεχωρίζουν, μεταξύ άλλων, το σπορ τιμόνι με την πολύ παχιά στεφάνη, τα paddles αλλαγής ταχυτήτων πίσω από το τιμόνι και οι τέσσερις διακόπτες που βρίσκονται στη θέση του επιλογέα ταχυτήτων (όπως στα μοντέλα της Ferrari).

Ο κινητήρας του 500c δεν είναι εντυπωσιακός στη θεωρία (140 PS με χωρητικότητα 1,4 lt θεωρείται πια απλώς καλή απόδοση), όμως στην πράξη αποδεικνύεται περισσότερο από επαρκής για το μικρό Abarth (0-100 km/h σε 8,1 sec. Τελική ταχύτητα 205 km/h). Παράλληλα, η προθυμία του κινητήρα στις χαμηλές στροφές και ο γραμμικός τρόπος με τον οποίο αποδίδει τη ροπή σε κάνουν να έχεις έντονη την αίσθηση ότι οδηγείς αυτοκίνητο 200+ ίππων! Και η μικτή του κατανάλωση είναι αντίστοιχη ενός «απλού» 1400άρη (6,5 lt / 100 km). Στον δρόμο το 500c είναι όπως όλα τα Abarth: στιβαρό, με τεράστια περιθώρια πρόσφυσης (χάρη και στο σύστημα ελέγχου της ροπής TTC) και κυρίως απολαυστικό! Και φυσικά, μην ψάχνετε για χώρους και πρακτικότητα.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Κινητήρας:
1.368 cc
Ισχύς: 140 PS/5000 rpm
Ροπή:   21,0 kgm/2000 rpm
Μετάδοση: Στους εμπρός τροχούς
Κιβώτιο: Αυτόματο 6 σχ.
Τελική ταχύτητα: 205 km/h
Επιτάχυνση 0-100km: 8,1 sec
Μικτή κατανάλωση (/100km): 6,5 lt
Εκπομπές CO2: 151 g/km
Βάρος: 1160 kg
Διαστάσεις Μ/Π/Υ: 3657/1627/1488 mm
Χώρος αποσκευών:  182 lt
Τέλη Κυκλοφορίας: 226,50€
Τιμή με απόσυρση: 21.290€
Τιμή: 22.250€







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης