Το Toyota RAV4 στην πρίζα! (video)

Το Toyota RAV4 στην πρίζα! (video)

Τη νέα ηλεκτρική έκδοση του RAV4 αποκάλυψε η Toyota στην έκθεση αυτοκινήτων του Λος Άντζελες. Όπως είχε γίνει γνωστό πριν από μερικούς μήνες, το RAV4 EV εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Tesla, η οποία ειδικεύεται στην κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Το Toyota RAV4 στην πρίζα! (video)
Τη νέα ηλεκτρική έκδοση του RAV4 αποκάλυψε η Toyota στην έκθεση αυτοκινήτων του Λος Άντζελες. Όπως είχε γίνει γνωστό πριν από μερικούς μήνες, το RAV4 EV εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Tesla, η οποία ειδικεύεται στην κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η αμερικανική εταιρία ανέλαβε τον κινητήρα και όλο το σύστημα μετάδοσης, καθώς και τις μπαταρίες του αυτοκινήτου.
Το νέο μοντέλο αισθητικά έχει αλλαγές στο εμπρός και στο πίσω μέρος και στο εσωτερικό του έχουν τοποθετηθεί νέες επενδύσεις. Παράλληλα, στην κεντρική κονσόλα υπάρχουν ενδείξεις που αφορούν την κατάσταση της συστοιχίας μπαταριών, καθώς και διακόπτες επιλογής της μετάδοσης.
Το βάρος του RAV4 EV είναι αρκετά μεγαλύτερο από αυτό των συμβατικών εκδόσεων (αναμενόμενο για ηλεκτρικό αυτοκίνητο). Προκειμένου να ξεπεράσουν τα προβλήματα που δημιουργούσε η κατανομή του βάρους, οι άνθρωποι της Toyota έκαναν αρκετές αλλαγές στις ρυθμίσεις της ανάρτησης και του τιμονιού.

Κλείσιμο


Λεπτομέρειες σχετικά με τις επιδόσεις δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη, όμως οι Ιάπωνες υποστηρίζουν ότι το νέο τους μοντέλο θα είναι κορυφαίο στην κλάση του σε επιτάχυνση και τελική ταχύτητα. Η αυτονομία που παρέχουν οι μπαταρίες είναι περίπου 160 km με μία φόρτιση και καταβάλλονται προσπάθειες ώστε αυτός ο αριθμός να μην επηρεάζεται από τις κλιματικές συνθήκες. Επίσης, οι άνθρωποι της Toyota προσπαθούν να δώσουν στο RAV4 EV οδηγική αίσθηση όμοια με αυτή των συμβατικών μοντέλων.
Μετά την επίσημη παρουσίαση θα ακολουθήσει δοκιμαστική φάση με 35 αυτοκίνητα που θα κινούνται στους δρόμους των Η.Π.Α. για όλο το 2011 και οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν το 2012.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης