Στα τέλη του 2021 το νέο Opel Corsa OPC

Στα τέλη του 2021 το νέο Opel Corsa OPC

Η Opel θα μπορούσε να εισέλθει και πάλι στην κατηγορία B GTI με το επόμενο Corsa OPC. Το μικρό σπορ μοντέλο υπάρχει στα πλάνα της εταιρίας, αν και ακόμη εκκρεμεί η επίσημη απόφαση – ανακοίνωση.

Opel-corsa-opc1000x600
Η χρονική συγκυρία το φέρνει να παρουσιάζεται μαζί με το νέο Corsa-e, το οποίο είναι δεδομένο πως θα αποδειχθεί δημοφιλές στους καταναλωτές, οπότε οι διαδόσεις δίνουν και παίρνουν μήπως χρησιμοποιεί αντίστοιχη τεχνολογία και η κορυφαία έκδοση. Μια άλλη εναλλακτική λύση είναι η χρήση ενός σύγχρονου βενζινοκινητήρα, χάρη και στην πρόοδο και εξέλιξη κινητήρων εσωτερικής καύσης. Η απόφαση θα πρέπει να ληφθεί από τον όμιλο PSA, καθώς ένα πιθανό Corsa OPC αναμένεται να μοιραστεί διάφορα μηχανικά μέρη από το επίσης νέο Peugeot 208 GTi. Στην ηπειρωτική Ευρώπη, η Opel θα είναι επιφορτισμένη με την αναζωογόνηση του σήματος OPC, έχοντας ως στόχο να προσφέρει έναν αξιόμαχο αντίπαλο στα δημοφιλή Ford Fiesta ST, Renault Clio RS και Volkswagen Polo GTI.



Η Opel και η Vauxhall έχουν αρκετό χρόνο να αποφασίσουν σχετικά με το Corsa OPC / VXR, καθώς ένα τέτοιο μοντέλο θεωρείται ότι είναι τουλάχιστον δύο χρόνια μακριά από σήμερα, οπότε, ακόμη και αν πάρει το πράσινο φως για την παραγωγή, το “πυραυλάκι” της γερμανικής εταιρίας δεν θα κάνει επίσημο ντεμπούτο πριν το 2021, το νωρίτερο…
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης