Διακρίσεις 12 νέων μοντέλων στην ασφάλεια

Διακρίσεις 12 νέων μοντέλων στην ασφάλεια

Μία ευχάριστη και μια δυσάρεστη έκπληξη προέκυψαν από τα τελευταία τεστ πρόσκρουσης του οργανισμού EuroNCAP. Τα ευχάριστα νέα προέκυψαν από το Ford Ranger, το οποίο κατάφερε να αποσπάσει την κορυφαία διάκριση πέντε αστέρων...

Διακρίσεις 12 νέων μοντέλων στην ασφάλεια
Μία ευχάριστη και μια δυσάρεστη έκπληξη προέκυψαν από τα τελευταία τεστ πρόσκρουσης του οργανισμού EuroNCAP. Τα ευχάριστα νέα προέκυψαν από το Ford Ranger, το οποίο κατάφερε να αποσπάσει την κορυφαία διάκριση πέντε αστέρων. Μάλιστα, το Ranger είχε την υψηλότερη βαθμολογία που έχει κατακτήσει ποτέ μοντέλο της κατηγορίας pick-up, τόσο για την προστασία των επιβατών, όσο και γι' αυτήν των πεζών!

Αντίθετα, το μοναδικό αυτοκίνητο από τα 12 που δοκιμάστηκαν το οποίο βαθμολογήθηκε με τέσσερα αστέρια ήταν το Lancia Voyager (ουσιαστικά το Chrysler Voyager με τα σήματα της ιταλικής εταιρίας).
Τα υπόλοιπα 10 αυτοκίνητα που απέσπασαν την κορυφαία διάκριση πέντε αστέρων είναι τα  Audi Q3, BMW σειρά 1, Chevrolet Captiva, Fiat Freemont, Hyundai Veloster, Mercedes-Benz M-Class, Opel Astra GTC, Opel Zafira Tourer, Lancia Thema και Toyota Yaris.
Κλείσιμο

Το ερώτημα που τίθεται ωστόσο είναι ότι, δεδομένου του πολύ υψηλού επιπέδου ασφάλειας που προσφέρουν πλέον όλα τα σύγρονα αυτοκίνητα, μήπως θα έπρεπε ο οργανισμός να καθιερώσει πιο αυστηρά κριτήρια απονομής των αστεριών (ώστε να μην παίρνουν όλα σχεδόν τα μοντέλα πέντε αστέρια); Εσείς τι πιστεύετε; Γράψτε μας τη γνώμη σας από κάτω, στα σχόλια.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης