H Mazda καλωσορίζει την ηλεκτροκίνηση με το MX-30

H Mazda καλωσορίζει την ηλεκτροκίνηση με το MX-30

Στην Έκθεση του Τόκυο παρουσιάστηκε το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Mazda με την μορφή ενός πρωτοποριακού crossover και το όνομα MX-30

mazda-mx-30456654
Το γεγονός πως τα πρωτότυπα εξέλιξης του MX-30 βασίζονταν στο CX-30 είχε δώσει το στίγμα του χαρακτήρα που θα είχε το νέο μοντέλο και τελικά αυτό επιβεβαιώθηκε καθώς το νέο μοντέλο είναι ένα crossover που όμως έχει μια αρκετά διαφορετική αισθητική και υιοθετεί αρκετές πρωτότυπες λύσεις.

Σύμφωνα με την Mazda το MX-30 διαθέτει ένα ηλεκτροκινητήρα που είναι τοποθετημένος στο εμπρός μέρος. Αν και προς το παρόν δεν έχει δώσει επίσημες πληροφορίες για την απόδοσή του, είναι γνωστό πως τα πρωτότυπα εξέλιξης διέθεταν ηλεκτροκινητήρα 142 ίππων. Πάντως η τροφοδοσία του γίνεται από μια μπαταρία 35,5 kWh η οποία αρκεί για να δώσει αυτονομία της τάξης των 200 χιλιομέτρων.

Το αυτοκίνητο είναι βασισμένο στην ειδικά εξελιγμένη για ηλεκτρικά μοντέλα πλατφόρμα e-SkyActiv η οποία συνοδεύεται και από πολλά προηγμένα συστήματα ασφαλείας ενώ το αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο και με σύστημα G-Vectoring Control το οποίο θα βελτιώνει τα οδικά χαρακτηριστικά ρυθμίζοντας κατάλληλα την ροπή του κινητήρα.

Σε ότι αφορά τον σχεδιασμό σίγουρα το πιο χαρακτηριστικό σημείο εστιάζει στις πίσω πόρτες οι οποίες έχουν ανάποδο άνοιγμα όπως στο RX-8, χαρίζοντας στο MX-30 έναν πιο ιδιαίτερο χαρακτήρα σε σχέση με τα συμβατικά crossover της γκάμας.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης