Περισσότερο σπορ χαρακτήρα θα έχει η επόμενη Mercedes-Benz SL

912dc13a-2018-mercedes-sl-2345654harpi1000

Η επόμενη γενιά του πολυτελούς μεγάλου roadster της Mercedes-Benz θα κάνει στροφή προς ένα πιο δυναμικό και σπορ χαρακτήρα

Ο Tobias Moers, αφεντικό της Mercedes-AMG, σε πρόσφατη συνέντευξή του τόνισε πως η Mercedes-Benz SL δεν θα έχει την ίδια μοίρα με την μικρή SLC η οποία και θα τερματίσει την πορεία της με την παρούσα γενιά. Το μεγάλο roadster της Mercedes θα εξακολουθήσει να υπάρχει στη γκάμα της εταιρίας με τον Moers να επιβεβαιώνει μάλιστα πως την εξέλιξη της νέας γενιάς έχει αναλάβει η AMG. Αυτό το γεγονός από μόνο του οδηγεί στο συμπέρασμα πως η επόμενη SL θα έχει ένα σαφώς πιο σπορτίφ και δυναμικό χαρακτήρα από την παρούσα γενιά η οποία αρκετές φορές έχει κατακριθεί για έλλειψη προσωπικότητας.


Στις δηλώσεις του ο Moers τόνισε πως στόχος της ομάδας εξέλιξης θα είναι να δώσει στην SL το πιο σπορτίφ ύφος χωρίς όμως αυτό να αποβεί εις βάρος του άνετου και χαλαρωτικού προφίλ που συνοδεύει την SL από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής της. Αν και ακόμα οι πληροφορίες είναι ελάχιστες το πιο πιθανό σενάριο είναι η νέα SL να βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα με την ονομασία Modular Sports Architecture, την οποία και θα μοιράζεται με την επόμενη γενιά της Mercedes-AMG GT.

Σημαντική αλλαγή αναμένεται πως θα είναι η μετάβαση από την αναδιπλούμενη μεταλλική οροφή που έχει το σημερινό μοντέλο, σε μια πιο κλασική υφασμάτινη οροφή η οποία μεταξύ άλλων θα βοηθήσει και στη μείωση του βάρους. Σύμφωνα με τον Moers είναι πολύ πιθανό να δούμε τα πρώτα πρωτότυπα εξέλιξης στο δρόμο προς το τέλος της χρονιάς ενώ η πρεμιέρα του νέου μοντέλο τοποθετείται κάπου μέσα στο 2021.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

bmw-mercedes-benz-logos

O Dieter Zetsche, o πρώην ισχυρός άντρας της Mercedes-Benz, παρέδωσε τη σκυτάλη στον νέο CEO της εταιρείας, Ola Kallenius. Για το λόγο αυτό, η βασική ανταγωνίστρια εταιρεία BMW αποφάσισε να δημοσιεύσει ένα αρκετά πρωτότυπο αποχαιρετιστήριο βίντεο.

audi_r8_ele_boi_1

Η επόμενη γενιά του supercar της Audi, φημολογείται πως θα είναι ηλεκτρική. Ένα render που έχει έρθει στη δημοσιότητα και δείχνει πολύ κοντά στην πραγματικότητα, ενισχύει αυτή τη φήμη.

190517115319_P90346576_highRes_the-new-bmw-m5-editi-chariatis-1000a

H BMW τιμά τα 35 χρόνια παρουσίας του κορυφαίου σπορ σεντάν στην ιστορία της, την M5, λανσάροντας την περιορισμένης παραγωγής «Edition 35 Years»

mercedes

Άτοκα, χωρίς προκαταβολή ή με πολύ χαμηλό επιτόκιο, η αγορά αυτοκινήτου έχει αυτή τη στιγμή αρκετές ευκαιρίες χρηματοδότησης, που στόχο έχουν να διευκολύνουν τον υποψήφιο αγοραστή στην επιλογή του.

Urus_boi_3

Η Lamborghini εξετάζει όλες τις προοπτικές για να παρουσιάσει μια ακόμα πιο ακραία από την άποψη των επιδόσεων, Urus. Στοιχεία από το πρωτότυπο ST-X θα είναι αυτά που θα κάνουν τη διαφορά.

blue_days

Ποτέ άλλοτε η αγορά ενός μοντέλου Ford δεν ήταν πιο συμφέρουσα. Με το πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα προωθητικό πρόγραμμα Ford Blue Days, η Ford Motor Ελλάς έρχεται να προσφέρει σε όλους τη δυνατότητα να αποκτήσουν το Ford των ονείρων τους πιο εύκολα από ποτέ, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα πολλαπλά οφέλη και προνόμια.