Περισσότερο σπορ χαρακτήρα θα έχει η επόμενη Mercedes-Benz SL

912dc13a-2018-mercedes-sl-2345654harpi1000

Η επόμενη γενιά του πολυτελούς μεγάλου roadster της Mercedes-Benz θα κάνει στροφή προς ένα πιο δυναμικό και σπορ χαρακτήρα

Ο Tobias Moers, αφεντικό της Mercedes-AMG, σε πρόσφατη συνέντευξή του τόνισε πως η Mercedes-Benz SL δεν θα έχει την ίδια μοίρα με την μικρή SLC η οποία και θα τερματίσει την πορεία της με την παρούσα γενιά. Το μεγάλο roadster της Mercedes θα εξακολουθήσει να υπάρχει στη γκάμα της εταιρίας με τον Moers να επιβεβαιώνει μάλιστα πως την εξέλιξη της νέας γενιάς έχει αναλάβει η AMG. Αυτό το γεγονός από μόνο του οδηγεί στο συμπέρασμα πως η επόμενη SL θα έχει ένα σαφώς πιο σπορτίφ και δυναμικό χαρακτήρα από την παρούσα γενιά η οποία αρκετές φορές έχει κατακριθεί για έλλειψη προσωπικότητας.


Στις δηλώσεις του ο Moers τόνισε πως στόχος της ομάδας εξέλιξης θα είναι να δώσει στην SL το πιο σπορτίφ ύφος χωρίς όμως αυτό να αποβεί εις βάρος του άνετου και χαλαρωτικού προφίλ που συνοδεύει την SL από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής της. Αν και ακόμα οι πληροφορίες είναι ελάχιστες το πιο πιθανό σενάριο είναι η νέα SL να βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα με την ονομασία Modular Sports Architecture, την οποία και θα μοιράζεται με την επόμενη γενιά της Mercedes-AMG GT.

Σημαντική αλλαγή αναμένεται πως θα είναι η μετάβαση από την αναδιπλούμενη μεταλλική οροφή που έχει το σημερινό μοντέλο, σε μια πιο κλασική υφασμάτινη οροφή η οποία μεταξύ άλλων θα βοηθήσει και στη μείωση του βάρους. Σύμφωνα με τον Moers είναι πολύ πιθανό να δούμε τα πρώτα πρωτότυπα εξέλιξης στο δρόμο προς το τέλος της χρονιάς ενώ η πρεμιέρα του νέου μοντέλο τοποθετείται κάπου μέσα στο 2021.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

191011121207_yaris4

Την επόμενη εβδομάδα, η Toyota θα αποκαλύψει την τέταρτη γενιά του Yaris. Όμως ένα screenshot από ένα video δοκιμών του αυτοκινήτου αποκαλύπτει στοιχεία από την εμφάνιση.

191010232507_Porsche-Boeing

Η Porsche ξεκινά τη συνεργασία της με τη Boeing με σκοπό να δημιουργήσουν ένα ιπτάμενο όχημα, που θα κυκλοφορεί στον εναέριο χώρο των μελλοντικών μητροπόλεων.

Panamera_Top_Car_boi_1

Η TopCar έχει κατά καιρούς προτάσεις για πολλά μοντέλα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Το τελευταίο μοντέλο με το οποίο ασχολήθηκε, ήταν η Panamera της Porsche.

 

alfa-romeo-junior-zagato34565harpi1000

Μια ψηφιακή απεικόνιση ενός πρωτότυπου της Alfa Romeo Junior κάνει τους φίλους της ιταλικής εταιρίας να ονειρεύονται την επιστροφή του θρυλικού κουπέ