Από υπερβολική ταχύτητα ο θάνατος του Paul Walker

Από υπερβολική ταχύτητα ο θάνατος του Paul Walker

Τι δείχνει το επίσημο πόρισμα - Αυξημένη ταχύτητα, παλιά ελαστικά και... πειραγμένη εξάτμιση οδήγησαν στο δυστύχημα - Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Porsche

Από υπερβολική ταχύτητα ο θάνατος του Paul Walker
Ο Paul Walker σκοτώθηκε εξαιτίας της αυξημένης ταχύτητας που είχε ο ίδιος αναπτύξει και δεν οφείλεται σε κάποια μηχανική βλάβη του οχήματός του, σύμφωνα με το επίσημο πόρισμα που δόθηκε στη δημοσιότητα από την αστυνομία του Λος Άντζελες.

Η έρευνα δημοσιοποιήθηκε τέσσερις μήνες μήνες μετά το θάνατο του πρωταγωνιστή της ταινίας «Fast & Furious», καθώς και του φίλου του και οδηγού της κόκκινης Porsche, Roger Rodas, και -όπως όλα δείχνουν- ούτε τα «σαμαράκια», ούτε κάποια μηχανική βλάβη -όπως ο «προβληματικός συμπλέκτης»- δεν ευθύνονταν για την εκτροπή της κόκκινης Πόρσε.

Κλείσιμο
Ειδικότερα, το πόρισμα της Αστυνομίας αναφέρει πως η Porsche Carrera GT, που οδηγούσε ο φίλος τού Paul Walker, Roger Rodas, κινούταν με 150 χλμ/ώρα, σε περιοχή που το όριο ήταν τα 70 χμλ/ώρα, όταν προσέκρουσε σε ένα φωτεινό σηματοδότη (φανάρι).

Η έρευνα επίσης έδειξε πως το αυτοκίνητο «φορούσε» δύο λάστιχα ηλικίας εννέα ετών, τη στιγμή που το εγχειρίδιο του αυτοκινήτου συνιστούσε αλλαγή ελαστικών κάθε -τουλάχιστον- τέσσερα χρόνια.

Επιπρόσθετα, το αρχικό σύστημα εξάτμισης είχε τροποποιηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να επιτρέπει στο αυτοκίνητο να «πηγαίνει» πιο γρήγορα.

Να σημειωθεί πως ειδικοί που εξέτασαν τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου διαπίστωσαν πως φρένα, γκάζι, σύστημα καυσίμων, αναρτήσεις κλπ, δεν είχαν καμία απολύτως βλάβη.

Αίσθηση προκαλεί πως και η ίδια η εταιρεία του γνωστού αυτοκινήτου, η Porsche, προσχώρησε σε ανακοίνωση στην οποία μάλιστα αναφέρει: «Τα αποτελέσματα της έρευνας αποδεικνύουν ότι το δυστύχημα προκλήθηκε χάρη στην επικίνδυνη οδήγηση, με υπερβολική για την περιοχή ταχύτητα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης