Μία και μοναδική Ferrari

Μία και μοναδική Ferrari

Η Ferrari δημιουργεί ένα μοναδικό μοντέλο που βασίζεται στην αγωνιστική 488 GT3 Evo.

Ferrari_1

Για να ικανοποιήσει το αίτημα ενός πιστού της πελάτη η Ferrari αποφάσισε να κατασκευάσει την KC23, ένα μοντέλο που έχοντας αγωνιστικές καταβολές μπορεί να χρησιμοποιηθεί κανονικά και στον δρόμο.

H KC23 είναι μία one-off κατασκευή, ανήκει στο πρόγραμμα «Special Projects» της φίρμας από το Μαρανέλο και ως βάση χρησιμοποιήθηκε ένα από τα πιο επιτυχημένα αγωνιστικά οχήματα, η 488 GT3 Evo του 2020, από την οποία κληρονομεί τη διάταξη, το πλαίσιο και τον κινητήρα.

Να τονιστεί ότι η 488 GT3 από το 2016 και μέχρι σήμερα, έχει πρωταγωνιστήσει σε διάσημους αγώνες αντοχής στον κόσμο, σημειώνοντας συνολικά πάνω από 530 νίκες, κατακτώντας περισσότερα από 119 πρωταθλήματα.

Σχεδιαστικά, το νέο πνευματικό τέκνο του Ferrari Centro Stile και του επικεφαλής Φλάβιο Μαντζόνι συναρπάζει με την κομψότητά του, ενώ δεν λείπουν πρωτοποριακές αεροδυναμικές λύσεις, όπως οι κινητές εισαγωγές αέρα και η επιβλητική πίσω φτερούγα.

Ο κινητήρας της KC23 έχει μεταφερθεί αυτούσιος από την 488 GT3 Evo, όντας ένας twin turbo V8 3,9 λίτρων που αποδίδει στην αγωνιστική έκδοση 660 ίππους και 700 Nm ροπής, με τη χρήση μιας συγκεκριμένης κεντρικής μονάδας διαχείρισης.

Οι πόρτες της KC23 ανοίγουν προς τα πάνω και στηρίζονται σε μονούς εμπρός μεντεσέδες, μια αρχιτεκτονική λύση που μοιράζεται με ένα άλλο εμβληματικό supercar, τη LaFerrari.

Τόσο οι προβολείς όσο και τα πίσω φώτα έχουν επανασχεδιαστεί, με την πιο ριζική αλλαγή στα πίσω φώτα, όπου οι εντυπωσιακές μεθακρυλικές λεπίδες φωτός, εμπνευσμένες από τη Ferrari Vision Gran Turismo, αποκτούν ζωή όταν ο κινητήρας είναι αναμμένος.

Ακόμη και οι γυάλινες επιφάνειες του αυτοκινήτου επηρεάστηκαν από τη σχεδιαστική φιλοσοφία στην οποία βασίζεται η KC23, καθώς ενσωματώνονται άψογα με το αμάξωμα, χωρίς ορατές κολόνες, πλαίσια ή στεγανοποιήσεις, δημιουργώντας ένα καθαρά εφέ θόλου που προέρχεται από την αεροναυπηγική.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης