Βροχή νέων μοντέλων από τη Mercedes

Βροχή νέων μοντέλων από τη Mercedes

H Mercedes ετοιμάζει μια καταιγίδα νέων μοντέλων με στόχο έως το 2030 να έχει στη γκάμα της τουλάχιστον 45 ηλεκτρικά και εξηλεκτρισμένα μοντέλα 

Mercedes_EV_Plans__4_
Η Mercedes αναπτύσσει μια νέα αρχιτεκτονική ηλεκτρικών αυτοκινήτων για οχήματα των οποίων το μέγεθος θα φτάνει έως και αυτό της υπάρχουσας C-Class. Σε αυτή, η στρατηγική της Mercedes-Benz ορίζει πως θα μπορεί επίσης να φιλοξενηθεί μια νέα γενιά κινητήρων εσωτερικής καύσης, κάτι που σημαίνει πως η ταχύτερη δυνατή «στροφή» προς τα αμιγώς ηλεκτρικά, δεν είναι κάτι που απασχολεί το Γερμανικό κολοσσό σε αυτή τη φάση.
Σε εκδήλωση αντιπροσώπου στο Βανκούβερ του Καναδά, τον Μάιο του 2023, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes USA, Δημήτρης Ψιλλάκης, παρουσίασε τα επόμενα βήματα της εταιρείας. Όπως και σε προηγούμενες ενημερώσεις, από την παρουσίαση αυτή πρόκυπτε πως ο συνδυασμός ηλεκτρικών και μοντέλων με κινητήρα εσωτερικής καύσης θα μείνει σταθερός μέχρι κάποιο σημείο.
Η Mercedes αναπτύσσει την Mercedes Modular Architecture (MMA) κάτι που θα επιτρέψει την ηλεκτρική μετάβαση στις μελλοντικές προτάσεις της εταιρείας, ειδικά στις μικρότερες κατηγορίες οχημάτων βάσει μεγέθους, των plug-in υβριδικών εκδόσεων συμπεριλαμβανομένων. Αυτό σημαίνει πως οι διάδοχοι των EQA και EQB που θεωρούνται πολύ σημαντικά μοντέλα για το μέλλον της εταιρείας, θα μπορούν να βασιστούν στην ΜΜΑ.
Κλείσιμο
Η ΜΜΑ, θα είναι το αντίστοιχο της αρθρωτής πλατφόρμας MEB της VW, που το πλεονέκτημά της είναι πως μπορεί να υποστηρίξει διάφορα μεγέθη μοντέλων. Η MMA λοιπόν προορίζεται σε πρώτη φάση για μοντέλα με μέγεθος έως αυτό της υπάρχουσας C-Class, ενώ τεχνολογικά θα μπορεί να φιλοξενήσει μπαταρίες φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που εμφανίζουν μεγάλη ενεργειακή πυκνότητα και εξασφαλίζουν αυξημένη αυτονομία.
Το πρώτο μοντέλο με τη νέα αρχιτεκτονική MMA, έχει προγραμματιστεί για παρουσίαση μέσα στο 2024 και όλες οι ενδείξεις μας οδηγούν στο να θεωρούμε πως θα είναι η ηλεκτρική CLA. Αυτό που αξίζει να κρατήσει κανείς, είναι πως εκτός της MMA, η Mercedes-Benz ανακοίνωσε τρεις ακόμη πλατφόρμες, που θα είναι όμως μόνο για αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.
Με τον τρόπο αυτό μπορεί να επιτευχθούν οι στόχοι της εταιρείας, που θέλει έως το 2025 να έχει στη γκάμα της περισσότερα από 10 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα και πάνω από 25 plug-in υβριδικά. Ο απώτερος στόχος άλλωστε είναι το 2030 να «βρει» την εταιρεία, με πάνω από 20 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, την ίδια στιγμή που ο αριθμός των υβριδικός της προτάσεων, θα παραμένει σταθερός (25)- πριν αρχίσει να συρρικνώνεται δίνοντας όλο και περισσότερο «χώρο» στα αμιγώς ηλεκτρικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης