Μία εξωπραγματικής ιπποδύναμης Mercedes-AMG GLS

Μία εξωπραγματικής ιπποδύναμης Mercedes-AMG GLS

H Brabus δημιουργεί μία ειδική έκδοση της Mercedes-AMG GLS 63 με εξωφρενική ισχύ και ανάλογες επιδόσεις. 

230426122404_BRABUS-8

Η Brabus είναι γνωστή για τις extreme βελτιώσεις που κάνει στις κορυφαίες εκδόσεις των Mercedes-Benz, δημιουργώντας ως επί το πλείστον μοντέλα με τρομακτικές ιπποδυνάμεις και ιδιαίτερη σχεδίαση.

Ένα από τα τελευταία της δημιουργήματα αφορά μία «πουσαρισμένη» Mercedes-AMG GLS 63 4MATIC, ουσιαστικά ένα ακραίο SUV που στοχεύει αποκλειστικά όσους έχουν τα χρήματα για να την αποκτήσουν.

Η σημαντικότερη αναβάθμιση αφορά τον κινητήρα, όπου ο V8 των 4,0 λίτρων ανεβαίνει στα 4,4 λίτρα και η ιπποδύναμη στα 900 άλογα. Μαζί αυξάνεται και η ροπή στα 1.050 Nm κάτι που όπως και να έχει βάζει δύσκολα στο αυτόματο κιβώτιο των 9 σχέσεων που χρησιμοποιεί η συγκεκριμένη έκδοση. Χάρη σε αυτή την αναβάθμιση, η Brabus GLS κάνει το 0-100 χλμ/ώρα σε 3,6 δευτερόλεπτα ενώ η τελική της ταχύτητα μπορεί να φθάσει και έως τα 310 χλμ/ώρα στο πακέτο χωρίς τον ηλεκτρονικό κόφτη.

Οι αλλαγές στον κινητήρα δεν αφορούν μόνο τον κυβισμό, αλλά υπάρχουν και νέα πιστόνια καθώς και νέες μπιέλες ώστε να αντέξουν τις τεράστιες δυνάμεις που αναπτύσσονται. Υπάρχουν επίσης μεγαλύτερες τουρμπίνες με κορύφωση της πίεσης στα 20,3 psi. Παράλληλα έχουν προστεθεί και νέες αντλίες καυσίμου υψηλής πίεσης.

Η εξωτερική εμφάνιση έχει αρκετές επεμβάσεις με ένα νέο αεροδυναμικό πακέτο το οποίο διαθέτει πολλά τμήματα από καθαρό ανθρακόνημα και μία ακόμα πιο επιθετική μάσκα. Οι τροχοί είναι 24 ιντσών με πολύ φαρδιά ελαστικά ενώ στο πίσω μέρος υπάρχουν τέσσερα μεγάλα τελικά της εξάτμισης κατασκευασμένα από τιτάνιο και με κάλυμμα από carbon fiber.

To μαύρο του αμαξώματος συνεχίζεται και στο σαλόνι, με δέρμα alcantara να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του εσωτερικού. Παράλληλα έχουν προστεθεί μερικές λεπτομέρειες από carbon fiber ή αλουμίνιο όπως και το σήμα της Brabus.

Για όσους σκέφτονται να την αποκτήσουν, αρκεί να αναφέρουμε ότι κοστίζει τρεις και πλέον φορές πάνω από την «απλή» AMG GLS 63, με την τιμή της να ξεκινά από τις 370.550 ευρώ στην Γερμανία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης