Τα γερασμένα μοντέλα της Tesla

Τα γερασμένα μοντέλα της Tesla

Η γκάμα της εταιρίας περιλαμβάνει τέσσερα μοντέλα τα οποία έχουν ήδη πολλά χρόνια στην αγορά.  Η ώρα της ανανέωσης έφτασε...

220304145940_Tesla-Model-3-Fatal-Accident-1
Πολλοί από τους μετόχους αλλά και τους καταναλωτές διαμαρτύρονται ότι έχει μείνει πίσω στην εξέλιξη των αυτοκινήτων της  Tesla.

Στην γκάμα της υπάρχουν τέσσερα μοντέλα, τα οποία έχουν ήδη πολλά χρόνια στην αγορά, με το Model S για παράδειγμα να έχει στην πλάτη του πάνω από μία δεκαετία.


Ο πιο εύκολος δρόμος αυτή την στιγμή είναι να υπάρξουν κάποιες μικρές βελτιώσεις και αλλαγές στα υπάρχοντα μοντέλα. Και αυτό που φαίνεται να ανοίγει τον χορό είναι το Model 3.

Οι πληροφορίες θέλουν την εταιρία να εργάζεται πάνω σε ένα facelift του μικρότερου αυτοκινήτου στην γκάμα της. Το πρόγραμμα ονομάζεται “Highland” και έχει στόχο να κάνει το ηλεκτρικό αυτό μοντέλο ακόμα πιο απλό από το υπάρχον.

Αν και η Tesla ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο, είναι μάλλον δύσκολο να κατανοήσει κανείς πόσο πιο “απλό” μπορεί να γίνει το Model 3, το οποίο είναι ήδη σπαρτιάτικο και εντελώς μινιμαλιστικό τόσο στο αμάξωμα όσο και στο σαλόνι.



Η εταιρία ίσως επικεντρωθεί περισσότερο στο πως να κάνει απλούστερη και πιο γρήγορη την διαδικασία παραγωγής όπως γίνεται με το Model Y. Στο τελευταίο, υπάρχουν τρία κύρια κομμάτια, ένα για το πλαίσιο εμπρός, ένα για το πλαίσιο πίσω και το ενιαίο τμήμα της μπαταρίας.

Είναι πιθανό η Tesla να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο και στο Model 3. Η παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει το τρίτο τρίμηνο του 2023, αρχικά στο εργοστάσιο της Σαγκάης.

Βασικός στόχος πάντως της Tesla είναι να μειωθεί το κόστος παραγωγής και η τιμή του μοντέλου, το οποίο αντιμετωπίζει πολύ έντονο ανταγωνισμό στην αγορά της Κίνας, όπου οι πωλήσεις του έχουν σημειώσει σημαντική πτώση μέσα στο 2022.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης