Το νέο πρωτότυπο της Renault

Το νέο πρωτότυπο της Renault

Το νέο γαλλικό αυτοκίνητο θα χρησιμοποιεί ως καύσιμο το υδρογόνο και θα είναι σε ποσοστό 95% ανακυκλώσιμο.

Renault-Prototype-95percent-recyclable-1
Η πρεμιέρα του νέου πρωτοτύπου της Renault είναι προγραμματισμένη για τις 19 Μαΐου. Η Renault λέει ότι το νέο πρωτότυπο έχει κατασκευαστεί από 70% ανακυκλωμένα υλικά και από 95% ανακυκλώσιμα υλικά, καθώς ο στόχος της είναι η ευαισθητοποίηση στον τομέα της βιωσιμότητας στην αυτοκίνηση. Στο video διακρίνεται ένα μέρος του ταμπλό με πολλές οθόνες ενώ φαίνεται και ένα τιμόνι με κάποιες επιφάνειες αφής, μέσω των οποίων θα γίνεται ο έλεγχος ορισμένων λειτουργιών.

Την πρώτη ματιά «κλέβει» το φωτιζόμενο σήμα της Renault, ενώ τόσο στο μπροστινό όσο και στο πίσω μέρος, τα φωτιστικά σώματα αποτελούν από LEDs. Η Renault έχει επιβεβαιώσει ότι το πρωτότυπο θα διαθέτει κινητήρα υδρογόνου, με τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία να δραστηριοποιείται στην τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου εδώ και αρκετό καιρό, με εφαρμογές κυρίως στα μεγάλα επαγγελματικά οχήματα. 



Από την άλλη, δεν μπορεί να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο ο κινητήρας να χρησιμοποιεί το υδρογόνο απευθείας ως καύσιμο (στα πρότυπα της Toyota) και όχι για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Το πρωτότυπο θα παρουσιαστεί στο Change Now που θα φιλοξενηθεί στο Grand Palais Ephemere και στον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι μεταξύ 19 και 21 Μαΐου.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης