H Alpine ετοιμάζει ηλεκτρικό crossover

H Alpine ετοιμάζει ηλεκτρικό crossover

Η είσοδος της Alpine στην ηλεκτροκίνηση θα γίνει με τρία νέα μοντέλα που θα παρουσιαστούν έως το 2026, μεταξύ των οποίων και ένα crossover με το ξεκάθαρο σπορ ύφος που πρεσβεύει η γαλλική φίρμα.

Alpine_crossover__3_
Έχοντας πλέον αναλάβει και επίσημα την εκπροσώπηση της σπορ πτυχής της Renault η Alpine βρίσκεται στην αρχή μιας άκρως δημιουργικής περιόδου με βασικό άξονα τον εξηλεκτρισμό της γκάμας στην οποία θα προστεθούν τρία νέα ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2026.
Πρόκειται για την καυτή εκδοχή του επερχόμενου, αμιγώς ηλεκτρικού Renault 5, για τον διάδοχο της A110, αλλά και ένα crossover που μέχρι στιγμή έχει την κωδική ονομασία GT X-Over.
Το τελευταίο έχει κεντρίσει την προσοχή του κοινού καθώς θα είναι η πρώτη φορά που ένα crossover θα έχει τα σήματα της Alpine. Η εταιρία κρατά σιγή ιχθύος σχετικά με τις προδιαγραφές, ωστόσο τονίζει πως θα συνδυάσει την τεχνογνωσία της μάρκας και την εμπειρία του ομίλου στα ηλεκτρικά οχήματα, με την σπορ φιλοσοφία της Alpine.

Ραχοκοκαλιά του GT X-Over θα αποτελεί η πλατφόρμα CMF-EV η οποία εξελιχθηκε από κοινού με τη Nissan και χρησιμοποιείται ήδη από τα Nissan Ariya και Megane E-Tech Electric. Από το Μegane θα προέρχεται και το ηλεκτρικό μοτέρ (στον εμπρός άξονα) των 218 PS/300 Nm ροπής, αν και θα υπάρχει και μια πιο ισχυρή, τετρακίνητη παραλλαγή που θα εξασφαλίζει εκρηκτικές επιδόσεις.
Κλείσιμο
Σε επίπεδο εμφάνισης, δεν πρέπει να περιμένουμε ένα κλασικό crossover, αλλά ένα όχημα που θα παντρεύει δύο κόσμους: Των SUV με τα Grand Tourer.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης