Audi R8 LMS GT3 Evo II: Ο νέος κατακτητής της πίστας

Audi R8 LMS GT3 Evo II: Ο νέος κατακτητής της πίστας

Η Audi Sport παρουσίασε το R8 Evo II, το οποίο στην αγωνιστική γκάμα του R8 τοποθετείται μεταξύ των GT2 και GT4.

Audi-r8-lms-gt3-evo-ii-2022
Αναβαθμισμένο σε όλα τα επίπεδα το R8 LMS GT3 Evo II εμφανίζεται έτοιμο για την αγωνιστική σεζόν του 2022. Οι βελτιώσεις αφορούν πολλούς τομείς όπως: αεροδυναμική, σασί, έλεγχο πρόσφυσης, χαρακτηριστικά κινητήρα καθώς και έλεγχο κλιματιστικού.

Ενώ ο προκάτοχός του τα πήγαινε περίφημα στην κάθετη δύναμη, το νέο κυρίως χάρη στη νέα πίσω πτέρυγα τα πηγαίνει ακόμη καλύτερα στο λεγόμενο “downforce”.Για πρώτη φορά, η ανάρτηση του R8 LMS GT3 διαθέτει ρυθμιζόμενα αμορτισέρ τεσσάρων σταδίων, ενώ το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης είναι περαιτέρω διαμορφώσιμο σε σχέση με πριν.

Οι μηχανικοί της Audi Sport έχουν εξελίξει μια νέα εισαγωγή αέρα για τον κινητήρα που επιτρέπει καλύτερη απόδοση στο σύνολο των 5,2 λίτρων, το οποίο σκαρφάλωσε στους 585 ίππους ανάλογα πάντα με το τι επιτρέπουν οι κανονισμοί.

Δεν έχουμε εικόνες από το εσωτερικό, ωστόσο, γνωρίζουμε ότι το νέο αγωνιστικό R8 διαθέτει εξελιγμένο κλιματισμό για περισσότερη άνεση στις δύσκολες ώρες εντός πίστας.

Οι παραπάνω βελτιώσεις αφορούν το νέο μοντέλο, αλλά μπορούν να τοποθετηθούν ως πακέτο και στο υπάρχον, εφόσον βέβαια οι ιδιοκτήτες του επιθυμούν τις τελευταίες εξελίξεις της Audi Sport.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τιμή του αγωνιστικού R8 έχει αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με την αρχική του 2016. Από 359.000 ευρώ προ φόρων, πήγαμε στα 398.000 ευρώ για το R8 LMS GT3 Evo και τώρα σκαρφαλώσαμε στα 429.000 ευρώ για το Evo II. Όπως και να έχει το καλό πράγμα κοστίζει, σίγουρα το γνωρίζουν καλά αυτό όσοι επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το νέο RS22 LMS ως το καλύτερο διαβατήριο για την είσοδό τους στο συναρπαστικό motorsport της Audi Sport.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης