Φτιάχνεις μακαρονάδα; Σου έχουμε την τέλεια σάλτσα Μπολονέζ!

Φτιάχνεις μακαρονάδα; Σου έχουμε την τέλεια σάλτσα Μπολονέζ!

Ποιος λέει όχι σε ένα λαχταριστό πιάτο με μακαρόνια με κιμά;

makaronada
Φτιάχνουμε την τέλεια σάλτσα μπολονέζ και  απολαμβάνουμε μακαρόνια με κιμά στην καλύτερη εκδοχή τους!

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο να κάψει καλά. Ρίχνετε τους δύο κιμάδες και σοτάρετε για αρκετή ώρα ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσουν. Αδειάζετε τον κιμά σε μπολ.

Επαναφέρετε το τηγάνι στη φωτιά, ρίχνετε το μπέικον και το σοτάρετε μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό. Βγάζετε το μπέικον σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει από το λάδι.

Βάζετε πάλι το τηγάνι στη φωτιά και ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτετε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλερι και σοτάρετε για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το σκόρδο και μόλις βγάλει τα αρώματά του ρίχνετε τον πελτέ ντομάτας. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Κλείσιμο
Προσθέτετε τον σοταρισμένο κιμά, το μπέικον, τη δάφνη, τον πελτέ, το ζωμό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς και να μελώσει η σάλτσα.

Μοιράζετε τα ζυμαρικά στα πιάτα και 3-4 μεγάλες κουταλιές σάλτσας. Πασπαλίζετε με κεφαλοτύρι και βασιλικό και σερβίρετε.

Δείτε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης