Η τέχνη της απόσταξης και παλαίωσης: Το μυστικό πίσω από το τσίπουρο Τσιλιλή

Η τέχνη της απόσταξης και παλαίωσης: Το μυστικό πίσω από το τσίπουρο Τσιλιλή

Μάθαμε τα μυστικά της απόσταξης και της παλαίωσης, ζώντας από κοντά τη διαδικασία παραγωγής και δοκιμάζοντας το ξεχωριστό τσίπουρο Τσιλιλή

Η τέχνη της απόσταξης και παλαίωσης: Το μυστικό πίσω από το τσίπουρο Τσιλιλή
Η σχέση του Κώστα Τσιλιλή με το τσίπουρο ξεκινά από τα παιδικά του χρόνια, σ’ ένα ορεινό χωριό κοντά στην Καλαμπάκα. «Τη δεκαετία του ’60 ζούσα από κοντά τα καζανέματα», λέει. Μεγαλώνοντας σπούδασε φυσικός, ωστόσο τη δεκαετία του ’80, με την ψήφιση του νόμου που επέτρεψε για πρώτη φορά την εμφιάλωση του τσίπουρου, η ενασχόλησή του με αυτό έγινε μονόδρομος.

«Ήταν κομμάτι της ψυχής μου. Είδα ότι υπήρχε επαγγελματική προοπτική: αφού το ούζο είχε καταφέρει να γίνει προϊόν με ταυτότητα, γιατί όχι και το τσίπουρο;»

Διαβάστε περισσότερα στο cantina.protothema.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Best of Network

Δείτε Επίσης