Τραχανάς με τσιγαρίδες

Τραχανάς με τσιγαρίδες

Ο παραδοσιακός τραχανάς σε μια πιο πλούσια εκδοχή, με τραγανές τσιγαρίδες και καπνιστή πάπρικα.

Τραχανάς με τσιγαρίδες
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζουμε τον κιμά, το ηλιέλαιο, το νερό, το σκόρδο, το κρεμμύδι κομμένο στη μέση, 1 φύλλο δάφνης και 1 πρέζα αλάτι σε ένα μικρό κατσαρολάκι που να χωράει τον κιμά μέχρι τη μέση σε ύψος. Ξεκινάμε με μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακατεύοντας.

Βήμα 2
Μόλις αρχίσει να αχνίζει, μειώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό και σιγομαγειρεύουμε για 40΄ με 1 ώρα. Είναι σημαντικό να έχουμε χαμηλή φωτιά, γιατί ο στόχος είναι να λιώσει όσο το δυνατόν περισσότερο λίπος, το οποίο θα καβουρδίσει (και θα αφυδατώσει) τα κομμάτια του κρέατος και όσα κομμάτια λίπους δεν μπόρεσαν να λιώσουν. Αφαιρούμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τη δάφνη και μεταφέρουμε σε ένα ψηλό δοχείο. Μόλις κρυώσει βάζουμε καπάκι και συντηρούμε στο ψυγείο (θα παγώσει, θα γίνει στερεό και θα ασπρίσει).

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τα υλικά της στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης