Φάβα: όλα τα μυστικά και οι τεχνικές για το μαγείρεμά της
Η φάβα είναι η πιο γλυκιά, γήινη αλοιφή της ελληνικής κουζίνας και δη της νησιώτικης.
Ένας εκλεκτός μεζές με ρίζες στη παράδοση πολλών τόπων, τον οποίο η σύγχρονη ελληνική μαγειρική έχει ασπαστεί ως ένα απ’ τα πιο πολύτιμα υλικά. Γιατί παρόλο που η ίδια μαγειρεύεται πάντα βρασμένη ως χυλός, επιτρέπει ενδιαφέροντες δημιουργικούς συνδυασμούς στο πιάτο.
Η συνήθης ελληνική κίτρινη φάβα, προέρχεται απ’ το φυτό λαθούρι, το οποίο απαιτεί μεγάλη ηλιοφάνεια για να βγάλει τη μέγιστη νοστιμιά στον καρπό του και γι’ αυτό δεν είναι τυχαίο που η φάβα απ’ τη Σαντορίνη ή τη Σχοινούσα είναι διάσημες, σπάνιες και προφανώς έχουν υψηλή τιμή, καθώς θεωρούνται οι πλέον εκλεκτές.
Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr